Topul celor mai asteptate smartphone-uri in 2016: Ne vor uimi Apple, Samsung, Google si companiile chineze?

Joi, 31 Decembrie 2015, ora 19:11
6464 citiri
Topul celor mai asteptate smartphone-uri in 2016: Ne vor uimi Apple, Samsung, Google si companiile chineze?
Foto: Arhiva

De-a lungul anilor, smartphone-urile s-au transformat dintr-un accesoriu intr-un dispozitiv care face parte din ce in ce mai mult din vietile noastre. Iar pe parcursul anului 2015 am avut parte de surprize placute in materie de telefoane din partea unor companii precum Apple, Samsung sau Xiaomi. Insa ce va aduce 2016?

Lista smartphone-urilor ce vor fi lansate anul viitor e mare, insa The Independent le-a ales pe cele care au creat cea mai multa valva.

iPhone 7 de la Apple

Apple va tine de traditie si va lansa si in 2016 un telefon. Cel mai probabil, iPhone 7 va reprezenta o schimbare notabila in ceea ce priveste specificatiile si design-ul fata de modelul actual. De asemenea, unele zvonuri arata ca gigantul IT american va aduce doua telefoane pe piata, unul cu ecran mai mare si unul cu ecran mai mic.

In plus, exista surse apropiate furnizorilor Apple care au mentionat ca pentru iPhone 7 va fi folosit un material special pentru fabricarea carcasei, care va face telefonul mai usor si mai subtire. Este posibil ca smartphone-ul sa nu mai aiba jack-ul standard de 3,5 mm al castilor, dar si ca butonul Home sa fie eliminat.

Zvonurile mai arata ca smartphone-ul ar putea fi rezistent la apa, iar data de lansare ar fi septembrie 2016.

iPhone 7 ar putea ului utilizatorii cu niste functii mult-asteptate

Samsung Galaxy S7

Mai sunt doar doua luni pana la lansarea Galaxy S7 si Galaxy S7 Edge, asa ca zvonurile s-au intetit in ultima perioada.

Recent, o sursa apropiata companiei sud-coreene a aratat ca noile telefoane vor fi disponibile intr-un lot initial de 5 milioane de exemplare, pentru ca sa nu mai existe probleme de ordin logistic inregistrate cu S6 si S6 Edge in 2015.

Planurile Samsung pentru 2016: Cinci milioane de Galaxy S7, in doua versiuni

In ceea ce priveste specificatiile, S7 va avea un ecran cu rezolutie Quad HD, procesor Exynos 8890, 4 GB RAM, o capacitate de stocare de 64 GB si va functiona pe baza sistemului de operare Android 6.0 Marshmallow.

De asemenea, cablul de alimentare va fi USB Type-C, ceea ce inseamna ca telefonul se va incarca mai rapid.

In plus, va avea parte si de o tehnologie de recunoastere a irisului, dar si o functie de recunoastere a presiunii aplicate pe ecran.

Cele doua telefoane din gama Galaxy vor fi lansate in februarie, insa data exacta nu e cunoscuta.

Xiaomi Mi 5

Chinezii de la Xiaomi nu au lansat in 2015 un smartphone din seria Mi, insa urmeaza sa faca acest lucru in 2016.

Astfel, directorul executiv al companiei asiatice, Lei Jun, a spus ca lansarea telefonului Mi 5 a fost amanata cu mai bine de un an pentru ca isi doreste ca acesta sa fie "foarte, foarte bun" si ca asteptarea va fi recompensata.

Zvonurile au aratat ca smartphone-ul ar putea avea un ecran Quad HD cu o diagonala de 5,2 inchi, o camera foto cu o rezolutie de 20 MP, iar cea frontala va avea 8 MP.

In interior, telefonul ar putea avea parte de un procesor Qualcomm Snapdragon 820, 4GB de RAM, o capacitate de stocare de 32GB, o baterie de 3.000mAh, dar si sistemul de operare Android 6.0 Marshmallow.

Ca si celelalte dispozitive de top, Mi 5 va avea senzor de amprenta, port USB Type-C si o tehnologie de incarcare rapida.

Smartphone-uri made in China: Au sanse producatorii din aceasta tara sa doboare gigantii Apple si Samsung?

Google Nexus 6 2016

Google Nexus 6P a fost laudat pentru specificatiile si tehnologiile folosite, iar succesorul sau ar putea fi si mai avansat.

Nu se cunosc inca foarte multe detalii, insa se stie cu siguranta ca va functiona pe baza sistemului de operare Android N si va avea parte de un procesor Snapdragon 820.

Google nu a anuntat in mod oficial data lansarii.

OnePlus 3

Chinezii de la OnePlus au fost activi in 2015, avand in vedere ca au lansat doua telefoane noi, casti si multe alte accesorii.

In 2016, smartphone-ul lor de varf va fi OnePlus 3. Cele mai recente zvonuri arat ca va avea un ecran Full-HD, dar si un procesor Qualcomm Snapdragon 820.

Data de lansare ar putea fi august 2016.

Vești proaste pentru angajații Tarom. Compania intră în reorganizare economică
Vești proaste pentru angajații Tarom. Compania intră în reorganizare economică
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a declarat miercuri, 24 aprilie, la Tulcea, că TAROM va primi până la finele lunii ajutor din partea Comisiei Europene şi apoi va intra într-o...
ÎCCJ, decizie care vizează mii de șoferi: Norma juridică privind despăgubirile prin RCA este clară
ÎCCJ, decizie care vizează mii de șoferi: Norma juridică privind despăgubirile prin RCA este clară
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a decis că norma juridică privind valoarea reparaţiei şi implicit a despăgubirilor prin asigurarea de răspundere civilă auto (RCA) este este...
#top smartphone 2016, #smartphonuri lansari 2016, #smartphone 2016 , #smartphone
Comentarii
Poza Dyana
Dyana
rank 5
Corect! Ne vor uimi niste inutilitati