Topul celor mai tari telefoane de mici dimensiuni (Video)

Miercuri, 23 August 2017, ora 07:35
26088 citiri
Topul celor mai tari telefoane de mici dimensiuni (Video)
Foto: Arhiva Pixabay

Smartphone-urile devin din ce in ce mai mari si se apropie de dimensiunile tabletelor - cel putin asta este trendul. Insa producatori de telefoane nu i-au uitat pe cei care inca vor sa manevreze un dispozitiv cu o singura mana.

Da, un ecran generos are numeroase avantaje, in special in ceea ce priveste fotografiile, jocurile si videoclipurile. Tocmai de aceea smartphone-urile "cresc" cu fiecare generatie. Insa inca exista pe piata telefoane performante, care iti incap in palma.

Digital Trends a alcatuit un top al celor mai bune telefoane de mici dimensiuni.

Google Pixel

Telefonul reprezinta cea mai buna cale de a avea parte de experienta Android in stare pura.

Google a permis ca acest sistem de operare sa fie folosit si de alti producatori (Samsung, HTC, Huawei etc.), insa in loc sa il ia ca atare, acestia au preferat sa-i aplice o interfata personalizata, lucru ce s-a dovedit a fi o greseala destul de mare, caci modificarile aduse la Android mai rau incurca decat ajuta.

Fix pe acest lucru mizeaza Google. Telefonul sau Pixel ruleaza cu versiunea nativa de Android, ceea ce ofera o experienta grozava utilizatorului: aplicatiile nu se blocheaza, meniul e intuitiv, fara aplicatii inutile si comenzile sunt executate fara probleme. Iar avand in vedere ca ecranul are o diagonala de doar 5 inchi, poate fi manevrat foarte usor cu o singura mana.

In ciuda dimensiunilor mai reduse (comparativ, Samsung Galaxy S8 are 5,8 inchi), pretul il incadreaza la categoria premium (in jur de 3.500 de lei, la liber, varianta cu memorie interna de 32 GB).

Ce primesti de acesti bani, in afara de o versiune curata de Android? Ei bine, e vorba de una dintre cele mai performante camere foto existente pe un telefon. Si nu o zice Google, ci un laborator independent. Mai bine ca Pixel, care a primit de la DxOMark un scor de 89 din 100, sta doar HTC U11 (90 din 100) la acest capitol.

Asta inseamna ca Pixel a depasit rivali puternici precum Samsung Galaxy S8 (88 puncte), HTC 10 (88 puncte) si iPhone 7 (86 puncte) in ceea ce priveste camera foto.

In plus, telefonul de la Google are o carcasa din metal si sticla, ce ii ofera un aspect premium.

Cat despre lipsuri, Pixel nu este rezistent la apa si nu se incarca wireless, ca alti rivali. De asemenea, nu are spatiu pentru card de memorie si nici speakere stereo.

Totusi, utilizatorii primesc spatiu nelimitat in Google Drive pentru fotografiile facute cu acest telefon, incarcare rapida (bateria ajunge de la 30% la 100% in doar 15 minute), iar actualizarea sistemului de operare se va face imediat (acest lucru e foarte important pentru reperarea erorilor sau vulnerabilitatilor de software, ce pot fi exploatate de hackeri sau pot face telefonul sa nu functioneze cum trebuie; de obicei, ceilalti producatori de telefoane intarzie cu aceste update-uri pentru ca trebuie sa le customizeze dupa interfata proprie).

iPhone SE

Daca nu esti fanul sistemului de operare Android, ci al iOS, dar nu vrei o "caramida" in buzunar, iata ca Apple a lansat un telefon mic pentru cei ca tine.

iPhone SE are un display de doar 4 inchi - ceea ce inseamna ca trebuie sa ai o vedere foarte buna pentru a citi ceva de pe acest afisaj... sau sa maresti dimensiunea textului. Evident, acest smartphone poate fi manevrat fara probleme cu o singura mana.

Dar sa nu va lasati pacaliti de ecranul minuscul, caci sub carcasa se afla niste specificatii impresionante.

In fapt, Apple a reusit sa "inghesuie" o multime din functiile lui iPhone 6S intr-un dispozitiv atat de mic. Astfel, telefonul are un display cu rezolutie de 640 x 1136 pixeli, procesor puternic dual-core de 1,84 GHz, baterie de 1624 mAh si senzor de amprenta.

Exista si unele minusuri. Camera din spate are 12 MP si e la fel ca cea cu care e dotat iPhone 6S, insa cea frontala e o gluma: 1,2 MP. De asemenea, spatiul de stocare nu poate fi extins cu un card de memorie.

Insa daca esti fan Apple (si al telefoanelor liliputane), atunci aceste aspecte nu te vor deranja prea mult, mai ales ca SE ruleaza cu cea mai noua versiune de iOS. Pretul e de 1.650 de lei (versiunea de 16GB).

In cazul in care SE ti se pare totusi prea mic, poti opta pentru iPhone 7, care are 4,7 inchi.

Huawei P10

Huawei, unul dintre cei mai mari producatori de telefoane din China, devine din ce in ce mai cunoscut in Occident. Produsele sale au specificatii apropiate de cele ale rivalilor Apple si Samsung, dar preturi mai mici. Cu alte cuvinte, compania mizeaza pe raportul calitate-pret.

E si cazul lui P10. Dispozitivul are un ecran cu diagonala de 5,1 inchi, cea mai mare din aceasta lista. Insa designul e de asa natura incat poate fi manevrat fara probleme cu o singura mana.

Ca tot veni vorba de aspect, carcasa e facuta din aluminiu si sticla, asa ca arata foarte bine. In fapt, chinezii s-au inspirat pe ici, pe colo de la iPhone 6S, dar asta nu inseamna neaparat ca e un lucru rau.

Display-ul are o rezolutie de 1.080 pixeli, iar producatorul a aplicat propria interfata, EMUI, peste sistemul de operare Android. Asta inseamna ca meniul si functiile sunt diferite fata de ce ofera Google Pixel si telefoanele Samsung, deci iti trebuie un scurt timp de acomodare daca treci de la alt brand la Huawei.

In rest, telefonul e surprinzator de bun: camera e performanta, procesorul Kirin 960 e puternic, iar bateria de 3.200 mAh ar trebui sa tina mai mult de o zi. In plus, e dotat cu o tehnologie de reincarcare rapida, care garanteaza ca va ajunge de la 0% la 100% in 90 de minute (da, mai are de recuperat fata de Samsung; totusi, nu e rau deloc).

Huawei P10 costa cam 2.500 de lei (varianta de 32 GB).

Moto E4

In cazul in care vrei un telefon care sa nu iti afecteze bugetul prea mult (adica sa nu coste cat salariul mediu pe economie in Romania), atunci poti opta pentru Moto E4.

Dar sa nu va ganditi ca veti avea parte de un design premium la acesti bani. Materialul ce predomina e plasticul si lipsesc unele functii precum NFC-ul (pentru plati).

Ecranul de 5 inchi e decent, rezolutia fiind de 720 de pixeli, adica mai mult decat suficient. Camera face poze nici prea grozave, dar nici proaste, iar bateria te va tine cam o zi.

Insa marele plus al Moto E4 e ca ofera surprize placute: merge excelent, display-ul raspunde repede la comenzi si meniul e intuitiv. In plus, functioneaza cu cea mai recenta varianta de Android.

In ciuda limitarilor, telefonul e chiar grozav. Pretul e de 680 de lei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Motivul pentru ca unii utilizatori vor evita achiziționarea noului Huawei Pura 70
Motivul pentru ca unii utilizatori vor evita achiziționarea noului Huawei Pura 70
Săptămâna trecută, Huawei a lansat seria Pura 70, care a înregistrat vânzări impresionante pe piața din China. Cu toate acestea, perspectivele pentru piețele occidentale sunt mai...
O multinațională germană inaugurează un nou birou în România, după ce a anunțat concedieri la nivel global
O multinațională germană inaugurează un nou birou în România, după ce a anunțat concedieri la nivel global
Compania multinațională de inginerie Bosch a inaugurat marți, 23 aprilie, cel de-al doilea birou din Cluj-Napoca, în cadrul centrului său de inginerie. La nivel de grup, Bosch a anunțat, la...
#top telefoane mici, #telefoane mici , #smartphone