Umilinta pentru Apple: iOS, lasat mult in urma de Android

Miercuri, 13 Noiembrie 2013, ora 16:18
2832 citiri
Umilinta pentru Apple: iOS, lasat mult in urma de Android
Foto: thedroidguy

Unul dintre criteriile importante dupa care utilizatorii isi aleg un smartphone il reprezinta sistemul sau de operare.

Potrivit ultimelor date furnizate de compania de cercetare IDC, cel mai important sistem de operare de pe piata smartphone-urile este Android, care a urcat la o cota de piata de 81% in trimestrul al 3-lea din 2013.

Pentru prima data, Android a depasit bariera de 80% a cotei de piata mondiala, in timp ce sistemul dezvoltat de Apple, iOS este pe locul al doilea, scazand la 12,9% cota de piata, iar pe pozitia a treia, in crestere, este sistemul Windows Phone, cu 3,6% cota de piata, potrivit CNET.

In cursul trimestrului al 3-lea, un total de 261,1 milioane de smartphone-uri au fost vandute in intreaga lume. Dintre acestea exista mai multi producatori de smartphone-uri care au apelat la sistemul Android.

Printre ei, Samsung a castigat cea mai mare cota de piata. Modelul Samsung Galaxy S4 a ajuns la 39% din vanzarile smartphone-urilor, dotate cu sistemul de operare Android. Sistemul iOS al celor de la Apple a coborat la 12,9%, fata de 14,4% in trimestrul al 3-lea din anul 2012.

Sistemul iOS popular in SUA, dar Android domina lumea

Microsoft este in crestere, deoarece vanzarile smartphone-urilor care au sisteme Windows Phone au urcat cu 156% in ultimul an. Astfel, cota de piata a Windows Phone a crescut de la 2% in trimestrul al 3-lea din 2012, pana la 3,6% in aceasi perioada din 2013.

Principalul motor de crestere pentru telefoanele Windows este producatorul finlandez Nokia, avand 93,2 % dintre toate telefoanele mobile dotate cu acest sistem.

Vanzarile de smartphone-uri au crescut cu 39,9% fata de anul trecut, iar preturile acestora au scazut la 317 dolari, adica cu 12,5% mai putin fata de anul trecut.

Fostul lider, BlackBerry isi pierde cota de piata, ajungand pe locul la patrulea in top, coborand la doar 1,7%, de la 4,1% in trimestrul al 3-lea 2012.

In timp ce sistemul iOS are mare succes in Statele Unite, datorita smarpthone-ului iPhone, el nu este la fel de popular si pe piata mondiala. Apple a avut doar 12,9% cota de piata, in declin fata de anul trecut cu 1,5%.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
#sisteme operare smartphone clasament, #cota piata sisteme operare, #sistem Android iOS Windows, #sistem Android Samsung Galaxy, #sistem iOS iPhone Apple, #sistem Windows Phone Nokia , #smartphone