Un smartphone rezolva cubul Rubik - nou record mondial (Video)

Duminica, 30 Octombrie 2011, ora 13:58
4365 citiri
Un smartphone rezolva cubul Rubik - nou record mondial (Video)
Foto: Arhiva

Un nou record mondial pentru rezolvarea cubului Rubik a fost stabilit cu ajutorul unui smartphone.

O aplicatie care ruleaza pe un smartphone Android, Lego Mindstorms RCX - Robotics Command System, rezolva cubul Rubik, realizandu-se astfel un nou record mondial, de 5,352 secunde, precizeaza FuturaSciences.

Recordul anterior este detinut de adolescentul de 16 ani Zemdegs Feliks, care a reusit sa rezolve cubul in 6,24 secunde, la o competitie internationala in acest an. Proiectarea apartine lui Mike Dobson si Gilday David, care au folosit o aplicatie pe un smartphone Android Samsung Galaxy S. Nu este pentru prima oara cand un robot pe baza unui soft elaborat reuseste sa rezolve cubul Rubik.

In imaginile prezentate, putem vedea ca obiectivul foto al telefonului este folosita pentru a capta imagini de fiecare fata a cubului Rubik. Telefonul foloseste apoi Bluetooth pentru a controla motoarele clestilor robotului si se aplica solutia de rezolvare a puzzle, folosind algoritmi matematici.

Vechiul record era detinut de robotul Ruby, realizat de studentii de la la Universitatea Swinburne, din Melbourne, care a rezolvat cubul lui Rubikin doar 10 secunde, reusind sa doboare recordul detinut de androidul Cubinator, care rezolvase cubul, in octombrie 2010, in 18,2 secunde.

Performanta poate l-ar fi multumit pe matematicianul francez Evariste Galois, fondatorul teoriei grupurilor, la inceputul secolului al XIX-lea. Francezii l-au omagiat pe Galois, in acest an, pe 24-28 oct. la Paris, in cadrul unui simpozion international, organizat de Institutul Henri Poincare-IHP si Societatea de Stiinte Matematice din Franta.

Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar, producătorul suedez de mașini electrice, a intrat pe piața dispozitivelor mobile lansând Polestar Phone, un smartphone conceput special pentru posesorii de mașini electrice....
Meta oferă acces la sistemul de operare Horizon OS
Meta oferă acces la sistemul de operare Horizon OS
Meta a anunțat recent că va oferi acces la sistemul de operare Horizon OS, utilizat pe căștile de realitate virtuală Meta Quest, pentru producătorii terți de hardware, precum ASUS și...
#cub Rubik smartphone, #smartphone cub rubik , #smartphone