Un smartphone urias, demn de James Bond - Review Huawei Mate 8 (Galerie foto)

Marti, 29 Martie 2016, ora 07:48
15407 citiri
Un smartphone urias, demn de James Bond - Review Huawei Mate 8 (Galerie foto)
Foto: Ziare.com

Huawei Mate 8 este un telefon urias, care poate impresiona pana si pe cei mai sceptici utilizatori, care au impresia ca telefoanele chinezilor nu pot reprezenta un rival redutabil pentru Samsung si Apple.

Ziare.com a testat timp de o saptamana acest smartphone, lansat in noiembrie 2015, pentru a vedea de ce e capabil.

Un gadget demn de James Bond

Exista multe sanse sa ramai impresionat atunci cand faci cunostinta cu Huawei Mate 8. Ba chiar as spune ca ar putea deveni lejer un gadget demn de James Bond, faimosul spion din filmele cu acelasi nume. Cutia neagra are un design simplu, dar clasic si elegant.

Odata indepartat capacul, vei da de telefon, sub care se afla accesoriile, frumos asezate pe compartimente. De asemenea, vei primi si o carcasa transparenta, ceea ce te scuteste de cativa zeci de lei pe care i-ai da pentru protejarea dispozitivului.

Insa ce m-a impresionat cel mai mult a fost modul de prezentare a cheitei cu care deschizi locasul unde se pune cartela. Ceilalti producatorii de gadget-uri nu au dat atata importanta acestui detaliu, iar asta face ca Huawei sa iasa in evidenta.

Cred ca exista un motiv pentru care compania chineza a pus accent pe prezentare.

Cosmarul Samsung si Apple vine din China: Crestere spectaculoasa a unui producator de telefoane

In primul rand, Huawei se lupta cu rivali puternici, asa ca a incercat sa faca o impresie buna cu Mate 8 si a vrut ca utilizatorul sa simta ca intra in contact cu un dispozitiv premium.

Astfel, compania incearca sa combata ideea preconceputa ca realizeaza telefoane de o mai proasta calitate decat principalii sai competitori, Apple si Samsung.

De remarcat si faptul ca designul telefonului nu este inspirat deloc de produsele Samsung si Apple, asa cum au facut alte companii chineze. Deci efortul Huawei de a deveni un nume in industrie este demn de lauda.

Samsung Galaxy S6 si Huawei Mate 8

Mate 8 e o dovada clara a progreselor facute de Huawei, lucru ce se observa cel mai bine in cifre. Huawei este in prezent al treilea cel mai mare producator de telefoane din lume. Potrivit firmei de cercetare de piata Gartner, in al treilea trimestru din 2015, compania chineza detinea o cota de 7,5% din piata mondiala de smartphone-uri, in urma Samsung (24%) si Apple (13,5%).

Fata de aceeasi perioada din 2014, Huawei a avut parte de o crestere spectaculoasa: +33%.

Chinezii ameninta tot mai mult suprematia Apple si Samsung: Ce companie le sufla in ceafa

Ecranul mare are multe avantaje...

Mate 8 va fi o incantare pentru cei care prefera phablet-urile (smartphone-urile cu dimensiuni apropiate de tablete). Ecranul are o diagonala de 6 inchi, asa ca e perfect pentru vizionarea de filme, videoclipuri si jocuri. De fapt, exceleaza la orice e legat de multimedia.

Este mult mai putin obositor sa te uiti la ceva pe un display de 6 inchi, decat sa te chinui pe unul de 4 inchi si ceva, pe care esti nevoit sa dai zoom la aproape orice.

Iar un factor important il reprezinta si rezolutia de 1.080 x 1.920 de pixeli, care ofera o calitate buna a imaginilor, similara cu cea oferita de iPhone 6S Plus, care are un display de 5,5 inchi cu rezolutie tot de 1.080 x 1.920 pixeli.

Pasionatii de social media se vor dezlipi si mai greu de newsfeed-ul de Facebook si Instagram, pentru ca pozele se vad mult mai bine pe un ecran de 6 inchi.

Sursa: knowyourmobile.com

... dar si cateva dezavantaje

Exista, totusi, un mare "dar". Dimensiunea mare a display-ului aduce minusuri in ceea ce priveste usurinta de utilizare. In niciun caz nu-l vei putea manevra cu o singura mana si nici nu il vei putea tine in buzunar, pentru ca e incomod.

Si ca tot a venit vorba de inconveniente, Mate 8 are un ecran mare si frumos, dar asta nu inseamna si un plus la capitolul productivitate.

Un utilizator care petrece mult timp cu ochii in telefon sau care are multe de facut ar simti nevoia sa existe o functie de tip "split-screen", care imparte ecranul in doua, pentru a putea face mai multe lucruri in acelasi timp, cum regasim la Samsung Galaxy S6, de exemplu.

Nu prea m-am obisnuit cu meniul

Ca orice utilizator de Samsung, sunt obisnuit cu un anumit meniu. Asa ca am fost putin bulversat de modul de afisare a aplicatiilor la Mate 8. Insa aceasta chestiune tine doar de gusturi si oricum poti sa le rearanjezi dupa bunul plac.

O alta chestiune sacaitoare a fost accesarea meniului cu setari rapide. La Samsung, acest lucru se face prin glisarea cu degetul din partea de sus a ecranului. De acolo poti sa activezi retelele Wi-Fi, datele mobile, sa dai telefonul pe silentios si altele.

La Mate 8, prin glisarea cu degetul in partea de sus a ecranului poti accesa doua meniuri: primul contine notificarile de la aplicatii, iar celelalt cuprinde setarile rapide.

Telefonul de la Huawei pe care poti sa-l folosesti pe post de cantar (Foto&video)

Puncte forte

Toate aceste inconveniente, insa, nu umbresc aspectele pozitive. In decurs de o saptamana, cat a durat testarea, dispozitivul nu a dat erori, nu s-a blocat si nici nu a iesit brusc din aplicatii.

Ba mai mult, merita mentionat faptul ca ecranul urias e alimentat de o baterie foarte buna, astfel ca il poti folosi pana la doua zile fara sa-l bagi la incarcat. De asemenea, atunci cand ajunge bateria la sub 5%, ai posibilitatea de a activa o functie care elimina din elementele care "mananca" din autonomie, precum luminozitatea ecranului.

Apropo de chestiuni utile, Mate 8 isi intreaba constant utilizatorul daca vrea sa opreasca aplicatiile care ruleaza in background si consuma degeaba din baterie. Acest lucru scuteste utilizatorul sa mai caute singur prin setarile telefonului pentru a face acest lucru.

Trebuie mentionat ca telefonul chinezilor face poze decente. Nu e cea mai buna camera de pe piata, dar asta nu inseamna ca nu vei fi multumit de rezultate. In plus, memoria interna poate fi extinsa cu un card microSD si este dual-SIM.

Insa poate cel mai mare avantaj este pretul. Mate 8 este, pana la urma, un telefon de top si are aproape tot ce are nevoie un utilizator de Android. Mult mai accesibil decat rivalii sai, smartphone-ul realizat de Huawei costa cam 2.600 de lei, versiunea cu memorie de 32GB, comparativ cu 3.100 cat costa Samsung Galaxy S6 Plus, iPhone 6 Plus - peste 3.000 de lei, LG G5 - 3.000 de lei.

Produs oferit la testare de eMag.ro

Cum funcționează tehnologia QD-OLED de pe noile televizoare smart și cu ce beneficii vine
Cum funcționează tehnologia QD-OLED de pe noile televizoare smart și cu ce beneficii vine
Anunțată recent, tehnologia ecranelor QDEL promite să revoluționeze industria televizoarelor, începând cu segmentul premium și extinzându-se treptat către gama de buget. În timp ce...
Legi noi în UE pentru combaterea spălării banilor. Limită de doar 10.000 euro pentru plăţile mari în numerar
Legi noi în UE pentru combaterea spălării banilor. Limită de doar 10.000 euro pentru plăţile mari în numerar
Un pachet important de legi, care consolidează setul de instrumente al UE pentru combaterea spălării banilor şi finanţării terorismului, a fost adoptat miercuri, 24 aprilie, de Parlamentul...
#Huawei Mate 8, #review Huawei Mate 8, #specificatii Huawei Mate 8 , #smartphone