Ziare.com

Unul din trei telefoane vandute in Romania va fi smartphone, in decembrie - Samsung

de Emilian Nedelcu
Miercuri, 10 Octombrie 2012, ora 20:20

   

Unul din trei telefoane vandute in Romania va fi smartphone, in decembrie - Samsung
Numarul smartphone-urilor din Romania va avea o crestere accelerata in perioada imediat urmatoare, potrivit directorului diviziei Telecomunicatii a Samsung Romania, Sorin Manea.

"Exista peste 2,5 milioane de smartphone-uri in Romania. Piata creste intr-un ritm alert. In urma cu un an, spuneam ca in 2012 se vor vinde un milion de smartphone-uri. Potrivit datelor pe care le avem, estimarea este realista.

La finalul anului, in luna decembrie, segmentul de smartphone-uri va reprezenta aproape 30%, adica unul din trei terminale va fi de tip smartphone", a precizat directorului diviziei Telecomunicatii a Samsung Romania, Sorin Manea, in cadrul conferintei Mediafax Talks About Mobile Banking.

Android este, de departe, cel care a castigat teren anul trecut, iar mai mult de jumatate din smartphone-urilor din Romania sunt marca Samsung, a mai punctat acesta.

Cum se face mobile banking in Romania

Florin Danescu, presedinte executiv al Asociatiei Romane a Bancilor, a spus ca sistemul bancar romanesc acopera 92% din necesarul de finantare a tarii noastre, in timp ce in Japonia, acesta este responsabila de 50% din economia tarii.

Andrei Cretu, manager consulting PwC Romania, sustine ca mobile bankingul este o tehnologie aflata la inceput de drum, in tara noastra.

"Doar aproximativ 4% dintre romani folosesc serviciile de internet banking, cu 33% sub media europeana. Norvegia are o rata de 85%, Olanda de 79%, iar Suedia de 78%. Bulgaria are o rata de folosire a serviciilor de Internet banking de 3%. In Ungaria, rata este de 21%, In Polonia de 27%, iar in Cehia de 30%", a explicat acesta.

Andrei Cretu a mai precizat ca in Romania vor exista 12,2 milioane de utilizatori de Internet, in 2014 vor fi 11,8 milioane de utilizatori.

"Romania are cea mai scazuta rata de folosire a serviciilor financiare din regiune, cu 56% mai scazuta decat a mediei CEE. Vanzarea de produse bancare prin intermediul canalului online va inregistra o crestere accentuata in urmatorii ani. Romanii fac, in medie, doar 6 plati de persoana pe an. Bulgarii fac 4, grecii 7, englezii 158, francezii 121, nemtii 36, polonezii 27, ungurii 23", a mai aratat Cretu.

In Romania, platile sunt facute in cea mai mare masura prin intermediul ATM-urilor, 87%, si in proportie de 13% la POS-uri, punctele unde se accepta platile cu cardul.

Visa estimeaza ca 10-15% din tranzactiile Visa din Europa vor fi facute prin intermediul telefonului mobil. In momentul de fata, o suma de 1,7 trilioane de euro se cheltuie prin intermediul cardurilor Visa.

"In 10 ani estimam ca vom avea de la 5 miliarde, la 50 de miliarde de dispozitive conectate la Internet si ca tranzactiile cu mobilul vor intrece tranzactiile cu cardul bancari", a explicat Catalin Cretu, de la Visa Europe.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1680 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor