Unul din trei telefoane vandute in Romania va fi smartphone, in decembrie - Samsung

Miercuri, 10 Octombrie 2012, ora 20:20
2181 citiri
Unul din trei telefoane vandute in Romania va fi smartphone, in decembrie - Samsung

Numarul smartphone-urilor din Romania va avea o crestere accelerata in perioada imediat urmatoare, potrivit directorului diviziei Telecomunicatii a Samsung Romania, Sorin Manea.

"Exista peste 2,5 milioane de smartphone-uri in Romania. Piata creste intr-un ritm alert. In urma cu un an, spuneam ca in 2012 se vor vinde un milion de smartphone-uri. Potrivit datelor pe care le avem, estimarea este realista.

La finalul anului, in luna decembrie, segmentul de smartphone-uri va reprezenta aproape 30%, adica unul din trei terminale va fi de tip smartphone", a precizat directorului diviziei Telecomunicatii a Samsung Romania, Sorin Manea, in cadrul conferintei Mediafax Talks About Mobile Banking.

Android este, de departe, cel care a castigat teren anul trecut, iar mai mult de jumatate din smartphone-urilor din Romania sunt marca Samsung, a mai punctat acesta.

Cum se face mobile banking in Romania

Florin Danescu, presedinte executiv al Asociatiei Romane a Bancilor, a spus ca sistemul bancar romanesc acopera 92% din necesarul de finantare a tarii noastre, in timp ce in Japonia, acesta este responsabila de 50% din economia tarii.

Andrei Cretu, manager consulting PwC Romania, sustine ca mobile bankingul este o tehnologie aflata la inceput de drum, in tara noastra.

"Doar aproximativ 4% dintre romani folosesc serviciile de internet banking, cu 33% sub media europeana. Norvegia are o rata de 85%, Olanda de 79%, iar Suedia de 78%. Bulgaria are o rata de folosire a serviciilor de Internet banking de 3%. In Ungaria, rata este de 21%, In Polonia de 27%, iar in Cehia de 30%", a explicat acesta.

Andrei Cretu a mai precizat ca in Romania vor exista 12,2 milioane de utilizatori de Internet, in 2014 vor fi 11,8 milioane de utilizatori.

"Romania are cea mai scazuta rata de folosire a serviciilor financiare din regiune, cu 56% mai scazuta decat a mediei CEE. Vanzarea de produse bancare prin intermediul canalului online va inregistra o crestere accentuata in urmatorii ani. Romanii fac, in medie, doar 6 plati de persoana pe an. Bulgarii fac 4, grecii 7, englezii 158, francezii 121, nemtii 36, polonezii 27, ungurii 23", a mai aratat Cretu.

In Romania, platile sunt facute in cea mai mare masura prin intermediul ATM-urilor, 87%, si in proportie de 13% la POS-uri, punctele unde se accepta platile cu cardul.

Visa estimeaza ca 10-15% din tranzactiile Visa din Europa vor fi facute prin intermediul telefonului mobil. In momentul de fata, o suma de 1,7 trilioane de euro se cheltuie prin intermediul cardurilor Visa.

"In 10 ani estimam ca vom avea de la 5 miliarde, la 50 de miliarde de dispozitive conectate la Internet si ca tranzactiile cu mobilul vor intrece tranzactiile cu cardul bancari", a explicat Catalin Cretu, de la Visa Europe.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

SUA sunt cel mai mare producător mondial de petrol de șase ani consecutivi. În 2023 au doborât recordurile privind producția
SUA sunt cel mai mare producător mondial de petrol de șase ani consecutivi. În 2023 au doborât recordurile privind producția
În timp ce în Uniunea Europeană statele membre reduc producția de petrol și gaze naturale pentru a îndeplini țintele de mediu, Statele Unite ale Americii au fost în 2023 cel mai mare...
Comisia Europeană nu este acord cu TikTok Lite, noua scorneală a gigantului tech. Temeri că minorii ar putea avea acces la conținut periculos
Comisia Europeană nu este acord cu TikTok Lite, noua scorneală a gigantului tech. Temeri că minorii ar putea avea acces la conținut periculos
Comisia Europeană a anunțat recent că va investiga programul TikTok Lite, suspectând că acesta poate avea un impact negativ asupra sănătății mintale a utilizatorilor. Programul, care...
#vanzari smartphone Romania decembrie, #piata smartphone Romania, #vanzari smartphone Romania, #mobile banking Romania , #smartphone