Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Utilizatorii romani de smartphone descarca 22 de aplicatii, dar folosesc 4 pe zi

Miercuri, 25 Aprilie 2012, ora 19:39
2188 citiri
Utilizatorii romani de smartphone descarca 22 de aplicatii, dar folosesc 4 pe zi
Foto: Reuters

Cea mai mare parte a utilizatorilor de smartphone-uri obisnuieste sa foloseasca aceste dispozitive pentru a-si verifica e-mail-ul, potrivit unui studiu realizat de GfK Romania.

Potrivit acestuia, 70% dintre utilizatori considera tehnologia moderna foarte interesanta si incearca sa o foloseasca cat mai mult posibil, se arata intr-un comunicat remis Ziare.com.

Peste jumatate dintre ei cred ca aspectul si stilul unui produs electronic sunt importante in decizia de cumparare, dar aceasta decizie este luata pe criterii de utilitate - cumpara produse care sa ii ajute sa faca ce au nevoie si nu pentru distractie.

Aproape jumatate dintre ei sunt animati de nevoia de a stapani tehnologia moderna si de a fi la curent cu noutatile, in vreme ce 44% cumpara produse care pot fi upgradate sau actualizate.

Pe langa folosirea e-mail-ului (79%), in jur de doua treimi din respondenti folosesc smartphone-ul pentru a accesa diferite retele sociale sau ca pe o agenda pentru programari.

Un procent semnificativ (47%) declara ca obisnuieste sa faca fotografii si sa posteze informatii in social media, dar exista si tendinta de a cauta informatii pe Internet direct in magazin, atunci cand se afla la cumparaturi, despre produsele pe care intentioneaza sa le achizitioneze (41%). Celor mai tineri le place sa gaseasca in orice moment un loc de distractie in oras (32% dintre utilizatori).

Numarul mediu de aplicatii descarcate este de 22, jumatate dintre aplicatiile pe care le descarca le si pastreaza si aproape o treime sunt folosite zilnic (4 aplicatii).

In mod obisnuit, detinatorii de smartphone-uri din Romania utilizeaza:

1. Email/ Chat/ Instant Messenger (76%)

2. Muzica/ Radio (60%)

3. Retele sociale/ Bloguri (57%)

4. Jocuri/ Petrecerea timpului liber (54%)

5. Stiri/ Meteo (49%)

T.B.

Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
WhatsApp introduce un meniu de apelare îmbunătățit și o funcție pentru grupuri ascunse în versiunea beta a aplicației. Noua funcție, numită „Hidden Group”, permite crearea și...
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
#descarcari aplicatii smartphone Romania, #utilizare smartphone Romania , #smartphone