India limiteaza numarul de SMS-uri trimise intr-o zi

Marti, 27 Septembrie 2011, ora 19:15
1485 citiri
India limiteaza numarul de SMS-uri trimise intr-o zi
Foto: penn-olson

Indienii nu mai au voie sa trimita zeci de SMS-uri pe zi de pe acelasi telefon mobil, dupa ce autoritatea de reglementare in domeniul telecomunicatiilor a pus o limita din cauza mesajelor publicitare.

Conform noilor norme, nimeni nu va putea trimite mai mult de 100 de SMS-uri pe zi de pe acelasi telefon mobil, anunta BBC.

Noua lege se asteapta sa fie o usurare pentru milioanele de utilizatori de telefonie mobila, care primesc zilnic mesaje nesolicitate prin intermediul carora se promoveaza anumite produse sau servicii.

India a facut numeroase incercari pentru a tine sub control firmele care bombardeaza in acest mod clientii companiilor de telefonie mobila.

Autoritatile au realizat in 2007 un sistem prin care indienii isi pot introduce numarul telefon intr-o lista catre care nu se pot trimite mesaje text care nu au legatura cu un serviciu sau o tranzactie financiara care presupune existenta unui contract intre doua parti; nu este legat de vreo actiune caritabila, campanie sau calamitati naturale sau nu este transmis de autoritati.

In decembrie, India a anuntat un plan pentru a da amenzi mai mari firmelor care trimit SMS-uri catre numerele din aceasta lista.

De asemenea, autoritatea de reglementare in domeniul telecomunicatiilor a mai interzis trimiterea acestor mesaje publicitare in intervalul orar 09:00-21:00, insa indienii sunt acum deranjati noaptea.

Oamenii se plang ca primesc mesaje de la firme care incearca sa vanda de toate, de la carti, pana la centuri de slabit.

In India exista 700 de milioane de abonati la companiile de telefonie mobila.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Motorola și-a extins gama de produse: ce oferă noile căști wireless ale producătorului
Motorola și-a extins gama de produse: ce oferă noile căști wireless ale producătorului
Motorola și-a extins recent portofoliul de produse, lansând nu doar noua serie de telefoane mobile Edge 50 - care include modelele Moto Edge 50 Pro, Moto Edge 50 Ultra și Moto Edge 50 Fusion -...
NASA trimite o dronă uriașă către Titan. Ce presupune misiunea
NASA trimite o dronă uriașă către Titan. Ce presupune misiunea
NASA a anunțat planurile pentru o misiune care va trimite prima dronă, numită Dragonfly, pentru a explora Titan, cel mai mare satelit al planetei Saturn. Inițiativa vine după succesul dronei...
#India limita SMS zilnic, #India restrictii SMS , #sms