Facebook isi extinde in afara SUA programul care ii detecteaza pe cei care vor sa se sinucida

Marti, 28 Noiembrie 2017, ora 04:38
2415 citiri
Facebook isi extinde in afara SUA programul care ii detecteaza pe cei care vor sa se sinucida
Foto: Facebook/ Mark Zuckerberg

Facebook Inc va extinde si in alte tari folosirea software-ului sau de recunoastere a tiparelor comportamentale dupa succesul inregistrat de testele desfasurate in Statele Unite ce au vizat detectarea utilizatorilor cu intentii suicidare.

Facebook a inceput testarea acestui software in Statele Unite in luna martie, cand compania a inceput sa scaneze continuturile si comentariile de pe retea care ar contine fraze ce ar putea semnala o iminenta tentativa de sinucidere.

Guy Rosen, vicepresedintele diviziei de manangement al produselor din cadrul Facebook, spune ca reteaua de socializare a inceput sa extinda programul in afara Statelor Unite, intrucat testele initiale au avut succes. Pe parcursul ultimei luni, spune el, serviciile de urgente au contactat anumite persoane de peste 100 de ori dupa ce software-ul Facebook a detectat intentii sinucigase.

Facebook spune ca incearca sa angajeze specialisti care sa fie disponibili la orice ora pentru a contacta autoritatile in limbile locale.

"Viteza conteaza cu adevarat. Trebuie sa-i ajutam pe oameni in timp real", a declarat Guy Rosen, conform Agerpres, care citeaza agentia de presa Reuters.

Anul trecut, cand Facebook a lansat un serviciu de transmisiuni video in direct, proliferarea inregistrarilor care prezentau acte violente, inclusiv sinucideri si crime, a reprezentat o amenintare reala pentru imaginea companiei. In mai, Facebook a anuntat ca va angaja alte 3.000 de persoane pentru a monitoriza fisierele video si alte continuturi.

Guy Rosen nu a numit tarile in care Facebook va folosi acest software, insa a spus ca acesta va fi utilizat in cele din urma in toata lumea cu exceptia Uniunii Europene, din cauza unor "chestiuni sensibile", refuzand insa sa faca alte comentarii.

Cum functioneaza programul

Facebook nu a dezvaluit prea multe detalii tehnice ale acestui program, insa compania spune ca software-ul sau cauta anumite fraze ce ar putea reprezenta indicii - precum intrebari de tipul "Esti OK?" si "Pot sa te ajut?".

Daca software-ul detecteaza o posibila sinucidere, el alerteaza o echipa de angajati ai companiei Facebook care sunt specializati in astfel de cazuri. Sistemul sugereaza o serie de solutii pentru utilizator sau pentru prietenii persoanei vizate, precum numarul la care poate fi contactata o linie telefonica specializata in ajutorarea persoanelor cu ganduri de sinucidere. In anumite cazuri, angajatii Facebook contacteaza autoritatile locale pentru a le cere sa intervina.

Alte companii din industria tehnologiei incearca si ele sa previna sinuciderile. Motorul de cautare al Google afiseaza numere de telefon ale unor linii de consiliere impotriva sinuciderilor in urma efectuarii unor cautari online.

Facebook se afla in posesia multor informatii despre cei 2,1 miliarde de utilizatori ai sai - date pe care le foloseste pentru a permite publicitatea personalizata - dar, in general, compania americana nu a monitorizat in mod sistematic conversatiile utilizatorilor pentru cautarea unor comportamente daunatoare.

O exceptie o reprezinta eforturile sale de detectare a conversatiilor suspecte intre copii si pedofili. Uneori, Facebook contacteaza autoritatile atunci cand monitorizarile sale surprind limbaje considerate neconforme pentru o conversatie intre un adult si un minor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Facebook introduce o nouă interfață pentru vizionarea clipurilor video
Facebook introduce o nouă interfață pentru vizionarea clipurilor video
Facebook, platforma de socializare deținută de Meta, aduce o schimbare semnificativă în modul în care utilizatorii pot viziona clipurile video, oferind acum o interfață full-screen...
Greva poștașilor nu a afectat distribuirea pensiilor. Banii au ajuns la timp, anunță Poșta Română
Greva poștașilor nu a afectat distribuirea pensiilor. Banii au ajuns la timp, anunță Poșta Română
Toate drepturile bănești au fost distribuite către pensionari până la jumătatea lunii aprilie, transmite Compania Națională "Poșta Română" joi, 18 aprilie. Conform operatorului...
#facebook utilizatori, #Facebook, #Facebook inteligenta artificiala detectare sinucideri , #software
Comentarii
Poza Nonpolitikon
Nonpolitikon
rank 5
În schimb, stimulează comportamentul conflictual.