Business Focus: Priorități înainte de următorul mare cutremur. Ce se pierde în discuția despre blocurile "cu bulină"

Lucrul cu soft ERP in cloud - cea mai sigura optiune pentru datele companiei dumneavoastra

Advertorial
Luni, 10 Iulie 2017, ora 17:05
7229 citiri
Lucrul cu soft ERP in cloud - cea mai sigura optiune pentru datele companiei dumneavoastra

Conceptul de software as a service (SaaS) pe care se bazeaza furnizarea solutiei soft ERP in cloud devine o optiune din ce in ce mai sigura si mai eficienta pentru companii. Utilizarea unui program software in cloud inseamna ca acesta nu mai este instalat pe computerele dumneavoastra, ci pe un server securizat la care aveti acces si unde dispuneti de spatiu de stocare pentru datele firmei dumneavoastra.

De ce lucrul cu soft ERP in cloud?

Atacul tip ransomware WannaCry din luna mai a fost doar inceputul unei serii de tentative la nivel mondial de a cripta computerele companiilor si a cere o suma de bani pentru a le reda accesul. In prezent, un atac si mai virulent, GoldenEye, are loc - acesta nu blocheaza doar accesul la date, ci la intregul hard disk, facandu-l inutilizabil. Pana in la momentul de fata nu a fost gasita nicio masura de contracarare a acestui atac ransomware.

Blocarea accesului la datele companiei si la programele software utilizate in lucrul de zi cu zi are consecinte devastatoare pentru orice companii. Companiile mari pierd milioane de Euro pe zi. Multe companii mici nu isi mai revin niciodata dupa un astfel de atac si se desfiinteaza.

Aceste riscuri pot fi minimizate extrem de mult daca optati pentru un sistem ERP in cloud cum este WIZPRO ERP. Iata cum:

1. Serverele pe care sunt stocate datele si programul ERP in cloud beneficiaza de o dubla protectie

Toate serverele utilizate de serviciile tip cloud sunt localizate in facilitati securizate si monitorizate 24/7. Aceste servere beneficiaza nu doar de protectie fizica (accesul persoanelor neautorizate este practic imposibil), ci si cibernetica.

Echipe de specialisti de top in securitatea IT monitorizeaza permanent traficul de date, si implementeaza si actualizeaza cele mai sofisticate solutii de securitate. Aceste solutii sunt dezvoltate in colaborare cu serviciile de informatii si armata si ofera un grad de protectie superior oricaror suite antivirus si anti-spyware disponibile pe piata.

2. Detectarea unui computer sau telefon mobil infestat cu virus si blocarea accesului

Daca incercati sa utilizati un dispozitiv infectat cu un virus pentru accesarea solutiei ERP in cloud, veti primi un avertisment in acest sens si accesul va fi blocat. Astfel, nu riscati sa contaminati intreaga retea si sa pierdeti controlul asupra informatiilor companiei dumneavoastra.

3. Pastrarea bazelor de date in sistemul ERP in cloud - cel mai eficient back-up

Crearea unei copii de back-up a datelor importante este obligatorie, atat pentru persoane fizice, cat si pentru companii. Insa dispozitivele optice (DVD-Rom) sau hard disk-urile externe se pot strica sau pot fi furate/ pierdute. Back-up-ul de date in cloud ramane cea mai sigura solutie, in prezent.

Astfel, prin migrarea bazelor de date ale companiei in spatiul de stocare oferit pentru lucrul cu o solutie ERP in cloud precum WIZPRO de la Wizrom, veti avea intotdeauna o copie de siguranta a acestor informatii valoroase.

Chiar si in cazul celui mai grav caz, in care computerele companiei ar fi infectate cu un virus tip ransomware, nu veti ajunge victima piratilor cibernetici.

Va veti putea recupera oricand datele din sistemul ERP in cloud si nu veti plati despagubiri pentru deblocarea computerelor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

De ce a renunțat Alfa Romeo la numele "Milano" pentru un nou SUV. Care este noul nume ales de companie
De ce a renunțat Alfa Romeo la numele "Milano" pentru un nou SUV. Care este noul nume ales de companie
Producătorul auto Stellantis a cedat după o confruntare cu autoritățile italiene și a redenumit SUV-ul al cărui nume a fost contestant. Alfa Romeo Milano a stârnit controverse imediat după...
YouTube își continuă campania împotriva extensiilor de tip Adblock. Ce măsură a luat compania
YouTube își continuă campania împotriva extensiilor de tip Adblock. Ce măsură a luat compania
Google a anunțat recent o actualizare a termenilor de utilizare pentru platforma YouTube, care interzice explicit folosirea aplicațiilor terțe ce facilitează blocarea reclamelor. Această...
#soft ERP cloud , #software