Ziare.com

Piata de software si servicii in IT din Romania, afaceri de un miliard de euro

Miercuri, 19 Noiembrie 2014, ora 21:20

   

Piata de software si servicii in IT din Romania, afaceri de un miliard de euro
Romania se bazeaza pe o piata de software si servicii in IT in care lucreaza 80.000 de programatori sau ingineri de software si in care afacerile se ridica la circa un miliard de euro, a declarat, miercuri, Andrei Pitis, presedintele Asociatiei Patronale a Industriei de Software si Servicii (ANIS).

"In Romania exista, la ora actuala, un numar de 80.000 de programatori sau ingineri software. Numarul acesta este la jumatate din cel consemnat in Silicon Valley, unde estimarile sunt de 170.000 de persoane specializate care lucreaza in domeniu.

Cei 80.000 de specialisti din Romania produc de un miliard de euro, in timp ce in Silicon Valley valoarea ajunge la 800 de miliarde. O tinta importanta pentru Romania ar fi sa ajungem macar la afaceri de zece miliarde de euro", a afirmat Pitis, la o conferinta de presa.

Dezvoltator roman de software: Marea problema a noastra este principiul "Merge si asa!" - Interviu

Cardul de masa Up Dejun este versiunea moderna si simplificata a tichetului de masa. Ai 0 lei costuri la emiterea cardurilor si economisesti pana la 37% fata de o crestere salariala in bani. Afla mai multe AICI!

La randul sau, Teodor Blidarus, vicepresedintele ANIS a mentionat ca, in acest moment, in Romania sunt active peste 5.000 de firme in domeniul software si al serviciilor IT.

Asociatia de profil a fost infiintata in anul 1998 si numara, in acest moment, 122 de membri, companii cu capital romanesc si strain, mici sau multinationale, cu sedii in toate marile centre IT din tara.

Ce sector a reusit sa devina al treilea contributor la PIB-ul Romaniei

Cifra de afaceri a membrilor ANIS reprezinta 40% din valoarea totala a pietei de software.

ANIS reprezinta interesele companiilor IT romanesti si sprijina dezvoltarea industriei autohtone de software si servicii si cresterea atat a companiilor implicate in proiecte de externalizare, cat si a celor care genereaza proprietate intelectuala, prin crearea de produse.

Sursa: AGERPRES

Articol citit de 1484 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor