Solutii pentru productivitatea afacerilor, de la A la Z

Luni, 16 Mai 2011, ora 17:51
1016 citiri
Solutii pentru productivitatea afacerilor, de la A la Z

Agora Group organizeaza, marti, Conferinta de Tehnologie Agora, cu tema Business Productivity Solutions. Evenimentul va avea loc la Hotel Ramada Majestic, sala Academiei, incepand cu ora 9.30.

Cu patru-cinci ani in urma, solutiile ERP (Enterprise Resource Planning - planificarea resurselor in companie) dominau agenda IT a Romaniei. Au urmat solutiile CRM (Costumer Relationship Management - gestionarea relatiilor cu clientii), apoi cele de Business Intelligence (BI - platforma de prezentare a informatiilor intr-un mod corect si util catre fiecare persoana de decizie), toate in paralel cu alte tipuri de solutii, cum ar fi cele de Document Management.

ERP nu mai constituie o noutate si multe companii care activeaza pe piata locala dispun deja de astfel de solutii. Nici CRM nu mai este un concept strain, iar firmele care au implementat astfel de solutii nu au avut decat de castigat. Trendul a fost urmat si de alte genuri de solutii.

La o prima vedere, piata romaneasca a ajuns la maturitate din acest punct de vedere. Si totusi, lucrurile nu stau deloc asa, cel putin la nivelul IMM-urilor, adica al celei mai voluminoase mase de companii care activeaza pe piata. O demonstreaza foarte bine studiile anuale publicate de Consiliul National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii in Cartea Alba a IMM-urilor.

Lipsa resurselor financiare, incertitudinile legate de mediul de afaceri, criza economica care a dus la diminuarea bugetelor alocate IT-ului, dar si o oarecare rigiditate manifestata de oferta unor furnizori de solutii, toate acestea sunt cauze pentru care se poate afirma ca piata se gaseste, inca, in curs de dezvoltare.

Vestea buna din acest punct de vedere este data de ingemanarea a doi termeni: integrare si cloud computing. Si asta pentru ca pe piata au aparut solutii mai flexibile, care integreaza in ele elemente vitale ale tuturor tipurilor de solutii anterior mentionate, iar cloud computing promite (iar din punct de vedere CRM, de pilda, deja livreaza) un alt gen de accesibilitate la astfel de solutii.

Conferinta Agora cu titlul "Business Productivity Solutions" isi propune sa demonstreze, prin prezenta furnizorilor Qualy Soft, Class IT, LLP, Epicor, BIT Software, schimbarile care au loc pe piata la ora actuala, dar si tendintele importante care vor marca viitorul mai mult sau mai putin imediat.

Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar, producătorul suedez de mașini electrice, a intrat pe piața dispozitivelor mobile lansând Polestar Phone, un smartphone conceput special pentru posesorii de mașini electrice....
Meta oferă acces la sistemul de operare Horizon OS
Meta oferă acces la sistemul de operare Horizon OS
Meta a anunțat recent că va oferi acces la sistemul de operare Horizon OS, utilizat pe căștile de realitate virtuală Meta Quest, pentru producătorii terți de hardware, precum ASUS și...
#conferinta tehnologie agora bucuresti, #solutii productivitate afaceri , #software