Solutii software pentru racirea computerului

Joi, 21 Iulie 2011, ora 23:39
10685 citiri
Solutii software pentru racirea computerului

Caldura excesiva afecteaza dispozitivele electronice, iar vara poate reprezenta o perioada grea pentru aparatura din casa. Iata cateva solutii utile pentru a proteja dispozitivele electronice de la supraincalzire: software-uri gratuite, compatibile cu Windows si Mac.

Feriti-va de temperaturile de vara, caldura excesiva fiind inamicul computerelor si al smartphone-urilor, tabletelor, playerelor MP3, notebook-uri, netbook-uri, hard drive-uri si aparatelor de fotografiat, relateaza webmasterpoint.org.

In cazul in care coloana de mercur se ridica, functionarea poate fi compromisa si datele risca sa se piarda.

De aceea, se impune aplicarea celor mai adecvate masuri, indispensabile pentru a proteja dispozitivele electronice in cel mai bun mod.

Atentie la laptop-urile supraincalzite

Supraincalzirea acestora poate fi cauzata, de asemenea, de un efort excesiv al resurselor cauzat de utilizarea simultanaa prea multor programe.

In acest caz, se impune utilizarea anumitor solutii preventive, cum ar fi aplicatiile dedicate pentru tinerea sub control a temperaturii procesorului.

Pentru laptop-urile cu Windows, unul dintre cele mai comune software-uri este Notebook Hardware Control, iar pentru cele dotate cu procesoare furnizate de AMD si Intel este de luat in consideratie Core Temp.

O alta aplicatie care monitorizeaza hardware-ul este HWMonitor.

Particularitatea consta in instalarea automata, fara sa fie solicitata.

Pentru Mac-uri, cele mai folosite solutii de genul acesta sunt Temperature Monitor Widget Edition si Temperature Monitor.

Si, daca este adevarat ca 32% din pierderea de date poate fi atribuita erorilor umane, asa cum s-a revelat in urma unei analize recente efectuate de Kroll Ontrack, atunci ar trebui sa avem mare grija cu aparatura noastra.

De exemplu, este esential sa se efectueze backup-ul tuturor informatiilor si documentelor prezente in dispozitive.

In concluzie, pentru a nu se compromite mecanica elementelor componente, se impune evitarea abandonarii hard disck-urilor si a altor suporturi in locuri inchise, expuse pericolului cresterilor de temperatura.

Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Cu ocazia conferinței Google I/O 2024, noua versiune a smartphone-ului Pixel, modelul 8a, face deja valuri înainte de lansarea oficială, datorită unei prezentări video neoficiale care...
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar, producătorul suedez de mașini electrice, a intrat pe piața dispozitivelor mobile lansând Polestar Phone, un smartphone conceput special pentru posesorii de mașini electrice....
#software protectie computer, #supraincalzire computer, #software Windows Mac , #software