Utilizarea software-ului ilegal, o epidemie globala

Luni, 12 Septembrie 2011, ora 20:29
2714 citiri
Utilizarea software-ului ilegal, o epidemie globala

Utilizarea software-ului ilegal se raspandeste rapid, la nivel mondial, aproape jumatate din utilizatorii de PC-uri folosind programe piratate, conform unui studiu recent al Asociatiei Mondiale a Companiilor de Software.

Potrivit Business Software Aliance Association, 47% din utilizatorii de PC folosesc software piratat, scrie Maxisciences.

Conform acestui raport, in China este prezenta cea mai mare rata de piraterie de software.

Infractiunile includ achizitionarea unei singure licente pentru mai multe instalari sau programe de descarcat de pe peer-to-peer, care permit schimbul de fisiere prin intermediul Internetului.

Sondajul a fost realizat pe un esantion de 15.000 de utilizatori, din 32 de tari.

China ocupa primul loc, ca si rata a pirateriei de software ilegal, cu un procent de 86%, iar alte 6 tari din Asia ocupa primele 10 locuri in topul tarilor cu cei mai multi utilizatori ilegali.

Robert Holleyman, presedintele BSA, citat de AFP, a declarat ca epidemia globala a pirateriei de software se raspandeste mai rapid in China, tara cu cea mai mare piata de vanzari de calculatoare noi.

Folosirea software-ului ilegal produce pierderi considerabile pentru industria IT. Doar in 2010, instalarea de software piratat a costat aproape 59 de miliarde de dolari (42 miliarde de euro), ca si pierderi pentru marile companii producatoare de software.

Deficitul in domeniu al firmelor din Statele Unite, din cauza acestor practici, se ridica la 9,5 miliarde de dolari, dupa care urmeaza firmele din Asia, cu pierderi in valoare de 7,78 miliarde de dolari.

Xiaomi trimite un avertisment către utilizatorii de smartphone-uri. Ce trebuie evitat
Xiaomi trimite un avertisment către utilizatorii de smartphone-uri. Ce trebuie evitat
Compania Xiaomi a emis recent un avertisment către utilizatorii săi privind riscurile asociate cu folosirea protecțiilor de ecran cu adeziv lichid UV. În ciuda popularității acestor...
De ce prețurile produselor de pe Shein și Temu sunt atât de mici. Riscurile grave la care se expun cumpărătorii
De ce prețurile produselor de pe Shein și Temu sunt atât de mici. Riscurile grave la care se expun cumpărătorii
Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a anunțat, pe 23 aprilie, că urmează să investigheze platformele de comerț online chinezești Temu și Shein, făcând și o...
#software pirat, #software piratat, #piraterie Internet , #software