Marile companii cauta hackeri pe care sa-i angajeze

Duminica, 02 Ianuarie 2011, ora 23:16
2870 citiri
Marile companii cauta hackeri pe care sa-i angajeze

Marile companii cauta hackeri pentru ai angaja, in vederea protejarii securitatii acestora. Au aparut consultanti de securitate cibernetica.

"Atunci cand alti copii de 12 ani isi petreceau ziua la joaca sau vizionand filme, Shantanu Gowde a aparut la stiri ca isi petrece timpul cu profesionistii in IT, informeaza TimesofIndia."

Tanarul hacker indian, Shantanu, a folosit calculatorul la varsta de trei ani, pentru a face prezentari in Power Point, slideshow-uri si felicitari de ziua prietenilor. Acum, el a fost "etichetat" hacker de website-uri, in mai mult de 50 de corporatii, si da sfaturi regulate de securitate unei firme Mumbai IT.

Ingrijorati de cresterea pirateriei si de descarcarile ilegale de filme, cineastii si companiile producatoare au apelat la experti, care pot bloca siteurile pirat. Girish Hukar, directorul general al Aiplex Software a furnizat solutii online anti-piraterie la peste 50 de filme ale studiourilor Bollywood.

"Marea majoritate a caselor de productie sunt constiente ca pirateria este o amenintare reala. Pe siteurile care "ofera" torente de download pentru filme, noi le-am sufocat cu linkuri false sau le-am redirectionat adresa siteului departe de cea reala", sustin reprezentanti ai industriei.

In 2010, stiri despre hackeri au aparut de mai multe ori, de exemplu, atunci cand portalul de vanzari online Future Group si-a interupt functionarea pentru doua zile, dupa un atac; portalul agentiei de investigatii CBI a fost spart de programatori, care s-au autointitulat "armata pakistaneza Cyber".

De asemenea, siteul armatei Statelor Unite a fost oprit pentru o zi, dupa ce a fost atacat de hackeri.

Rohit Srivastava explica: "Meseria de hacker este de a ajuta compania sa gaseasca lacunele sistemului." Rohit este fondatorul Hack-Club, o firma impotriva hackerilor din India, infiintata pentru a creste gradul de securitate in randul publicului larg.

Binecunoscutul hacker Ankit Fadia a inceput sa experimenteze cu calculatorul sau de acasa, la varsta de 12 ani si dupa doi ani a scris o carte pe aceasta tema. Ankit pretinde ca a fost consultat de catre o agentie de informatii pentru descifrarea unui mesaj criptat, care se credea ca a fost trimis de unul dintre oamenii lui Osama bin Laden.

Hacker este un cuvant care insemna initial "programator inteligent" . Hackerii au uimit intreaga lume, cand fanii WikiLeaks au spart siteul guvernului suedez, impreuna cu cele ale Paypal si Mastercard.

Un hacker profesionist poate castiga mai mult decat un specialist in IT. Masurile clasice de securitate ale calculatoarelor, respectiv antivirusul si firewall-ul, nu mai sunt suficiente, de aceea marile companii angajeaza hackeri pentru a-si proteja firmele.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset: Exynos 2500
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset: Exynos 2500
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset, Exynos 2500, care promite să fie o versiune îmbunătățită a modelului actual, Exynos 2400. Noul procesor este proiectat...
Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial în China noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70, care include modelele Pura 70, Pura 70 Pro, Pura 70 Pro+ și Pura 70 Ultra. Lansarea coincide cu aniversarea a 12...
#hackeri cautati mari companii, #hackeri angajati companii , #stiri it-c
Comentarii