Adio, torrente! 21 de site-uri care ofereau continut piratat, blocate in Marea Britanie

Miercuri, 30 Octombrie 2013, ora 20:50
4941 citiri
Adio, torrente! 21 de site-uri care ofereau continut piratat, blocate in Marea Britanie
Foto: computerblog.ro

Ultimele masuri luate impotriva pirateriei digitale in Marea Britanie au intrat in vigoare de miercuri, cand 21 de site-uri care ofereau sau intermediau accesul catre continut fara licenta au fost blocate, la cererea asociatiilor din industria muzicala britanica (BPI).

Blocarea site-urilor, printre care se numara ExtraTorrent, Monova, TorrentCrazy, TorrentDownloads, TorrentHound, Torrentreactor, sau Torrentz, e considerata mult mai eficienta decat urmarirea individuala a celor care fac piraterie online, scrie The Independent.

"Am cerut acestor site-uri sa se opreasca din incalcarea dreptului de autor, dar nu au facut nimic si nu ne-au lasat alta solutie decat sa ne adresam justitiei. Judecatorii au analizat probele si au decis ca providerii de internet trebuie sa le opreasca accesul online", a declarat directorul executiv al BPI, Geoff Taylor.

Unele dintre site-urile blocate nu contin material care incalca drepturile de autor sau documente de tip "torrent", dar functioneaza ca un fel de cataloguri pentru astfel de site-uri.

Blocarea acestor site-uri este considerata de BPI si alti detinatori de drepturi de autor mult mai eficienta decat combaterea pirateriei prin avertismente sau limitarea fluxului la date, tacticile recomandate prin Actul privind Economia Digitala adoptat in 2010.

Un studiu recent prinvind descarcarea ilegala din Marea Britanie descrie pirateria drept un act savarsit de o minoritate de utilizatori ai Internetului. De fapt, doar 2% din utilizatori sunt responsabili de 74% din volumul total al descarcarilor ilegale.

Asta nu inseamna ca pirateria nu e o practica larg raspandita. Mai mult de jumatate dintre utilizatorii Internetului (58%) au descarcat continut ilegal cel putin o data in ultimul an.

Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
#Marea Britanie pirati online blocati, #Marea Britanie descarcari ilegale blocate, #Marea Britanie torrente inchise , #stiri it