Cele mai profitabile jocuri online

Miercuri, 16 Iunie 2010, ora 16:36
5747 citiri
Cele mai profitabile jocuri online
Foto: forbes.com

Jocurile online au devenit o afacere de sute de milioane de dolari.

Iata care sunt cele mai profitabile titluri, potrivit forbes.com.

World Of Warcraft

Producator: Blizzard Entertainment (SUA)

Lansat in: 2004

Venituri in 2009: 1 miliard $

"World Of Warcraft" este cel mai de succes joc online, dovada veniturile sale in 2009, care provin din contributiile lunare ale gamerilor. A intrat in Cartea Recordurilor drept "cel mai popular MMORPG (Massively Multiplayer Online Role-Playing Game)" in 2008, cand a atins 10 milioane de abonati.

Fantasy Westward Journey

Producator: NetEase (China)

Lansat in: 2004

Venituri in 2009: 400 milioane $

Jocul a fost inspirat de "Calatorie spre Vest", una dintre cele mai renumite lucrari ale literaturii clasice chineze. Veniturile provin din achizitiile de cartele preplatite, care sunt folosite la cumpararea bunurilor virtuale. In 2007, a fot cel mai popular joc din China, cu 1.5 milioane de concurenti.

Perfect World

Producator: Perfect World (China)

Lansat in: 2005

Venituri in 2009: 300 milioane $

Acest RPG online isi plaseaza actiunea intr-o lume din mitologia chineza, denumita Pangu, populata cu avatari care includ o varietate de oameni si de elfi. Veniturile provin din vanzarea bunurilor virtuale si a cartelelor preplatite.

Lineage I si II

Producator: NCsoft (Coreea de Sud)

Lansat in: 1998 si 2003

Venituri in 2009: 270 milioane $

Seria Lineage este un MMORPG plasat in timpurile medievale. Lineage I a fost lansat in 1998, iar Lineage II in 2003. Veniturile sunt generate de subscriptiile lunare si de cartelele preplatite. Producatorul NCsoft a mai dat recent o lovitura cu "Aion", alt RPG online.

Tian Long Ba Bu

Producator: Changyou (China)

Lansat in: 2007

Venituri in 2009: 250 milioane $

Tian Long Ba Bu este piatra pretioasa a producatorului chinez, care in aprilie 2009 a intrat si pe piata din SUA, incurajat de succesul avut acasa cu acest titlu.

Aion

Producator: NCsoft (Coreea de Sud)

Lansat in: 2008

Venituri in 2009: 230 milioane $

Creat de producatorii seriei Lineage, Aion este un MMORPG fantasy, pentru care jucatorii platesc abonamente lunare. La doar un an dupa lansare, Aion a generat aproape jumatate din veniturile NCsoft.

MapleStory

Producator: Nexon Corp. (Coreea de Sud)

Lansat in: 2003

Venituri in 2009: 200 milioane $

"MapleStory" este un joc 2-D online pentru copii. Jucatorii controleaza avatari luptatori si magicieni, exploreaza lumea si dobandesc noi abilitati. Jocul este gratuit, dar utilizatorii pot cumpara cu bani reali elemente precum noi caracteristici, haine etc.

ZT Online

Producator: Giant Interactive (China)

Lansat in: 2006

Venituri in 2009: 190 milioane $

Un RPG avand ca tema artele martiale, ZT Online se desfasoara in 10 regate antice chineze. Si in cazul acestui joc, veniturile provin din vanzarea bunurilor virtuale. Producatorul a intrat pe piata americana in noiembrie 2007.

The World Of Legend / Legends Of Mir

Producator: Shanda Interactive Entertainment (China)

Lansat in: 2003

Venituri in 2009: 150 milioane $

Precum in "World of Warcraft", jucatorii isi asuma in "The World of Legend" rolul mai multor caractere, formeaza fratii si poarta batalii. Veniturile sunt generate de vanzarea cartelelor preplatite si a bunurilor virtuale.

Final Fantasy XI

Producator: Square Enix (Japonia)

Lansat in: 2002

Venituri in 2009: 117 milioane $

Publisher Square Enix a devenit celebru pentru seria Final Fantasy dedicata consolelor, dar Final Fantasy XI a asigurat companiei un loc printre cei mai de succes producatori de MMORPG-uri. Veniturile provin din subscriptii lunare pe care gamerii trebuie sa le plateasca pentru a juca.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Utilizatorii TikTok, remunerați pentru timpul petrecut vizionând videoclipuri. Cum funcționează
Utilizatorii TikTok, remunerați pentru timpul petrecut vizionând videoclipuri. Cum funcționează
Rețeaua de socializare TikTok, operată de gigantul chinez ByteDance, și-a extins portofoliul în Europa prin lansarea aplicației TikTok Lite în Franța și Spania. Noua versiune promite o...
YouTube își continuă campania împotriva extensiilor de tip Adblock. Ce măsură a luat compania
YouTube își continuă campania împotriva extensiilor de tip Adblock. Ce măsură a luat compania
Google a anunțat recent o actualizare a termenilor de utilizare pentru platforma YouTube, care interzice explicit folosirea aplicațiilor terțe ce facilitează blocarea reclamelor. Această...
#jocuri online, #World of Warcraft, #Internet , #stiri it