Cluj este centrul IT al Romaniei, potrivit Financial Times

Joi, 01 Iulie 2010, ora 15:20
4131 citiri
Cluj este centrul IT al Romaniei, potrivit Financial Times
Foto: holydaytime.wordpress.com

Clujul este subiectul unui reportaj al publicatiei americane Financial Times, care analizeaza dezvoltarea acestuia ca centru al pietei de IT si software din Romania.

Orasul universitar Cluj-Napoca, din Transilvania, s-a impus ca un centru de afaceri al industriei IT, observa intr-un reportaj video Financial Times.

"Odata ce intri in unul din satele din Trasilvania e ca si cand ai pasi inapoi in timp. Munca e grea si viata e izolata. Dar in Cluj-Napoca, capitala istorica a Transilvaniei, multe s-au schimbat dupa comunism.

Al treilea oras ca marime al Romaniei, Clujul e o metropola studenteasca vibranta. Universitatea de aici, cea mai mare din tara, a crescut numerosi studenti talentati care lucreaza acum in cadrul unor mari companii, care au ales sa-si deschida sedii la Cluj. Orasul si-a facut un renume pe piata IT si software", spune reporterul Chris Bryant.

Pentru a exemplifica boom-ul Clujului, americanii l-au intervievat pe Sergiu Biris, fondatorul celui mai vizitat site din Romania, trilulilu.ro. Financial Times l-a descris drept "Un tanar de 27 de ani, designer web, care a fondat Trilulilu, alternativa romaneasca a site-ului de video sharing Youtube. Trilulilu are trei milioane de vizitatori saptamanal".

Biris a declarat ca potentialul Clujului in domeniul IT este surprinzator si pentru Capitala. "Afacerea noastra a fost o surpriza pentru Bucuresti, deoarece site-ul nostru a devenit cel mai vizitat din Romania", a spus fondatorul Trilulilu.

Model pentru restul tarii

Financial Times a remarcat si dezvoltarea orasului Cluj dupa Revolutie, un model pentru restul tarii.

"Cluj-Napoca s-a bucurat de numerosi investitori, printre care Nokia si Emerson, care si-au construit fabrici aici. Odata cu acest lucru a crescut si dezvoltarea si construirea de locuinte. Clujul a devenit o poveste de succes.

Intr-o tara recunoscuta pentru drumurile si caile ferate degradate, Clujul conduce in ceea ce priveste constructia in domeniul transporturilor. Traiul in Transilvania poate fi scazut acum, dar povestea de succes a Clujului pune regiunea pe drumul cel bun", a conchis Chris Bryant.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Google a lansat recent o caracteristică revoluționară numită Audio Magic Eraser, disponibilă exclusiv pe noile modele de smartphone-uri Pixel 8 și Pixel 8 Pro. Funcția este proiectată să...
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
Discuțiile despre deficitul bugetar ridicat și procedura de deficit excesiv în care se află țara noastră încă din 2019 a acaparat dialogul public, dar prea puțin ne aplecăm asupra...
#industrie IT Romania, #Cluj centru IT, #Financial Times , #stiri it