Olguta Vasilescu vrea sa elaboreze Cod de conduita in online

Miercuri, 25 August 2010, ora 19:23
1461 citiri
Olguta Vasilescu vrea sa elaboreze Cod de conduita in online
Foto: inpolitics.ro

Senatorul PSD Lia Olguta Vasilescu, initiatoare a unei legi de interzicere a obscenitatilor pe Internet, a declarat, joi, ca vrea sa stranga semnaturi online pentru a elabora un Cod de conduita in mediul virtual.

Anuntul a fost facut in cadrul unei dezbateri pe tema filtrarii obscenitatilor pe Internet, la care au participat, mai multe ONG-uri, care au ca obiect de activitate protectia copilului, sindicalisti din invatamant, reprezentanti ai Patriarhiei si psihologi.

Potrivit Mediafax, Olguta Vasilescu a declarat ca si-a asumat ideea elaborarii unui proiect de lege privind filtrarea obscenitatilor pe Internet, dar a subliniat ca, deocamdata, acest proiect nu exista si ca s-ar putea sa nu fie nevoie de o astfel de reglementare legislativa daca se va gasi intelegere pentru conturarea unui Cod de conduita in mediul virtual.

Senatorul a tinut sa sublinieze ca o astfel de reglementare ar fi in acord cu recomandarile Parlamentului European, subliniind ca elaborarea acestui Cod sau, eventual, a proiectului de lege nu vizeaza cenzura in mediul virtual.

Olguta Vasilescu a precizat ca, in opinia sa, pe site-urile media nu ar trebui sa existe un limbaj licentios, intrucat acesta poate afecta negativ copiii care intra pentru a se informa.

"Exista posibilitatea ca un site de media sa puna filtru, in conditiile in care majoritatea fac deja acest lucru, exista posibilitatea sa fie scoase manual injuraturile, exista site-uri media cu utilizatori inregistrati", a spus Olguta Vasilescu, enumerand astfel posibilitatile tehnice de filtrare a obscenitatilor din mediul virtual.

Reprezentantul Patriarhiei Romane, Vasile Raduca, a salutat initiativa elaborarii unui astfel de Cod, el apreciind ca "este necesara o epurare a limbajului subdezvoltat". Raduca a explicat ca prin termenul "epurare" intelege eliminarea "dejectiilor" din limbaj.

ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) deruleaza o actiune de verificare a site-urilor de cumparaturi si aplicatii chinezesti care functioneaza ca o piata online, Temu si...
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
#lege obscenitati internet, #Patriarhie reglementare limbaj licentios , #stiri it