Business Focus: Priorități înainte de următorul mare cutremur. Ce se pierde în discuția despre blocurile "cu bulină"

Reteaua Facebook e acuzata ca a "distrus functionarea societatii". Ce raspunde compania

Sambata, 16 Decembrie 2017, ora 15:56
4579 citiri
Reteaua Facebook e acuzata ca a "distrus functionarea societatii". Ce raspunde compania
Foto: Arhiva Ziare.com

Facebook le raspunde criticilor care sustin ca reteaua sociala a "distrus functionarea societatii". Specialistii din Melo Park spun ca platforma poate fi chiar de mare ajutor, cu conditia sa fie folosita intr-o maniera activa.

Mai multi cercetatori afirmasera ca Facebook a schimbat radical in rau modul in care oamenii se comporta si isi exprima emotiile. In replica, vineri, oficialii companiei din Menlo Park au postat pe blogul Facebook un comunicat prin care informau ca retelele de socializare au efecte benefice daca sunt folosite corect.

Cu alte cuvinte, efecte pozitive ale utilizarii Facebook ar putea simti mai degraba persoanele care folosesc platforma in mod activ, pentru a le trimite prietenilor mesaje. Cei care doar urmaresc pasiv fluxul de postari ar avea mai putine beneficii.

Marti, Facebook daduse publicitatii un alt comunicat prin care ii raspundea lui Chamath Palihapitiya, fost director in cadrul companiei. Acesta sustinuse ca inventia lui Mark Zuckerberg a "distrus functionarea societatii". Compania a replicat ca Palihapitiya plecase din echipa in urma cu sase ani si ca nu mai este la curent cu eforturile pe care Facebook le face pentru a-si imbunatati serviciile.

Ulterior, Palihapitiya si-a revizuit declaratia si a scris intr-o postare ca reteaua "este o influenta pozitiva in lume".

Aceste dispute au aparut in conditiile in care un studiu publicat in martie in SUA arata ca utilizatorii de Facebook, Instagram, Twitter, Snapchat si YouTube ajung sa se simta izolati social.

Facebook a recunoscut rezultatele unor "cercetari convingatoare" care evidentiaza efectele negative ale social media. Totusi, compania spune ca acele cercetari "nu spun toata povestea" si ca pericolele la care se expun utilizatorii ar fi exagerate.

"Lucram cu psihologi sociali, specialisti in stiinte sociale si sociologi si colaboram cu cercetatori de top pentru a intelege ce inseamna buna-starea si lucram pentru a face din Facebook o companie care isi aduce contributia pozitiva", sustin directorul de dezvoltare de la Facebook David Ginsberg si de cercetatorul Moira Burke.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

De ce a renunțat Alfa Romeo la numele "Milano" pentru un nou SUV. Care este noul nume ales de companie
De ce a renunțat Alfa Romeo la numele "Milano" pentru un nou SUV. Care este noul nume ales de companie
Producătorul auto Stellantis a cedat după o confruntare cu autoritățile italiene și a redenumit SUV-ul al cărui nume a fost contestant. Alfa Romeo Milano a stârnit controverse imediat după...
YouTube își continuă campania împotriva extensiilor de tip Adblock. Ce măsură a luat compania
YouTube își continuă campania împotriva extensiilor de tip Adblock. Ce măsură a luat compania
Google a anunțat recent o actualizare a termenilor de utilizare pentru platforma YouTube, care interzice explicit folosirea aplicațiilor terțe ce facilitează blocarea reclamelor. Această...
#Facebook izolare sociala, #Facebook raspuns critici, #Facebook avantaje utilizare activa , #utilizatori