Sperantele de dezvoltare economica pentru 2012 stau in IT

Marti, 13 Decembrie 2011, ora 15:16
1590 citiri
Sperantele de dezvoltare economica pentru 2012 stau in IT
Foto:itp.net

Asteptarile privind piata IT in 2011 si 2012 s-au reechilibrat intr-o oarecare masura, in ultimul timp, datorita temerilor tot mai mari legate de efectele secundare generate de problema datoriilor din Europa Occidentala.

Cu toate acestea, analistii Erste Group spun ca, deocamdata, nu se constata aproape nicio schimbare a comportamentului privind cheltuielile IT, se arata intr-un comunicat remis Ziare.com.

Acest fapt este confirmat de estimarea unei cresteri solide a cheltuielilor IT in 2012, tari precum Polonia (+7,8%), Romania (+12,7%), Bulgaria (+15,0%) si Croatia (+10,1%) urmand sa contribuie la imbunatatirea generala a ratelor de crestere.

"In general, ne asteptam ca tarile din regiunea ECE sa inregistreze in anii urmatori o crestere a sectorului IT de aproximativ doua ori mai mare decat cresterea PIB, ceea ce va determina cel putin o reducere a decalajului fata de tarile occidentale.

Este tot mai clar ca, in majoritatea cazurilor, convergenta in UE va mai dura cativa ani si va incuraja cererea de IT in regiune. Astfel, finantarea este asigurata de Fondurile de Coeziune europene folosite atat pentru proiecte IT publice, cat si pentru investitii IT ale companiilor", subliniaza Daniel Lion, Analist Tehnologie ECE in cadrul diviziei de Cercetare Erste Group si autorul raportului.

Principalii factori de crestere o reprezinta serviciile de Cloud Computing, care vor deveni o solutie extrem de atractiva pentru IMM-uri si start-up-uri in Europa Centrala si de Est; apoi, faptul ca retelele de comunicatii mobile sunt fortate sa se dezvolte dinamic si cresterea eficientei.

De asemenea, potrivit raportului Erste, un al factor de crestere este reprezentat de faptul ca fondurile europene finanteaza proiectele IT publice.

R.A.

ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) deruleaza o actiune de verificare a site-urilor de cumparaturi si aplicatii chinezesti care functioneaza ca o piata online, Temu si...
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
#Erste studiu IT economie, #crestere economica sector IT, #cloud computing IT economie , #stiri it