La ce pericole se expun copiii care utilizeaza tablete si telefoanele cu ecran tactil

Miercuri, 20 Noiembrie 2013, ora 20:15
4622 citiri
La ce pericole se expun copiii care utilizeaza tablete si telefoanele cu ecran tactil
Foto: mashable.com

Folosirea in exces a telefoanelor cu ecran tactil si a tabletelor digitale a intrat in atentia specialistilor in sanatate. De aceasta data nu sunt incriminate undele electromagnetice, ci sunt evidentiate pericolele pe care le reprezinta aparatele mentionate asupra dezvoltarii motorii a copiilor.

O echipa de cercetatori americani atrage atentia asupra pericolelor la care se expun copiii de varste foarte mici care utilizeaza excesiv smartphone-uri si tablete.

Folosirea indelungata a acestora ar putea avea consecinte putin cunoscute deocamdata asupra motricitatii lor, scrie Daily Mail. Tehnologia fiind atat de noua, este destul de greu de spus ce fel de repercusiuni va avea aceasta pe termen lung asupra dezvoltarii copilului.

Potrivit cercetatorilor, folosirea sistematica a ecranelor tactile impiedica invatarea scrierii de mana si, prin urmare, dezvoltarea muschilor de la degete si maini.

Conform datelor unui studiu american facut public recent, 38% dintre copiii sub doi ani au utilizat deja un smartphone sau o tableta pentru a juca diverse jocuri, pentru a urmari inregistrari video, audio sau pentru alte functii media ale acestor dispozitive, scrie si mashable.com. Sursa remarca faptul ca in 2011 doar 10% dintre acesti copii utilizau telefoane inteligente sau tablete, deci cresterea este vertiginoasa.

Potrivit Academiei Americane de Pediatrie, copiilor nu ar trebui sa le fie permis sa petreaca mai mult de doua ore in fata unui ecran, zilnic. Aceeasi Academie sustine ca acelora sub 2 ani ar trebui sa le fie interzis sa petreaca vreun pic de timp in fata unui ecran.

ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) deruleaza o actiune de verificare a site-urilor de cumparaturi si aplicatii chinezesti care functioneaza ca o piata online, Temu si...
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
#smartphone copil, #tableta copii, #touchscreen sanatate copii , #tableta