Nexus 7: Rival pentru Kindle Fire, iPad inca nedepasit (Galerie foto)

Sambata, 30 Iunie 2012, ora 18:55
3877 citiri
Nexus 7: Rival pentru Kindle Fire, iPad inca nedepasit (Galerie foto)
Foto: Daylife

Tableta creata de Google, Nexus 7, ar putea deveni una din cele mai bine vandute, specialistii fiind de parere ca este una din cele mai bune din piata.

Tableta are un procesor quad-core Tegra 3, datorita caruia ruleaza perfect si aplicatiile cele mai dificile. De asemenea, este prima tableta care fi dotata cu noua versiune a sistemului de operare Android, versiune 4.1, denumita Jelly Bean.

Iata primele impresii despre noua tableta, in urma testelor efectuate de CNet:

Design

Ca majoritatea tabletelor, Nexus 7 este de culoare neagra. In schimb, spatele este acoperit de o suprafata cu textura similara pielii, fiind mai usor de tinut in mana. Nexus 7 este mai usoara decat Kindle Fire si pare si mai subtire, datorita unor detalii din design.

Dispozitivul este dotat cu o camera frontala de 1,2 megapixeli, are mufa pentru casti si Micro-USB. Totusi, nu are slot pentru card, astfel incat sa-i puteti extinde memoria, nu are camera foto pe spate si nici mufa pentru HDMI.

Sistem de operare

Versiunea instalata pe Nexus 7 are cateva dezvantaje. In primul rand, cand va aflati pe pagina de start, aceasta nu se roteste automat pentru formatul landscape. Daca intrati intr-o aplicatie, acest lucru este posibil, insa, imediat ce ati apasat butonul "Home", sunteti iar in formatul portrait.

Tableta este dotata cu browser-ul Chrome si are o multime de aplicatii de la Google, inclusiv Google Maps, Google Plus, Gmail si alte servicii.

De asemenea, tastatura virtuala este mult mai usor de folosit, precizia la tastare fiind mai mare.

In plus, exista si o aplicatie de recunoastere a vocii, similara cu Siri, cu ajutorul careia puteti introduce cautari pe Internet sau puteti cere sa deschida anumite aplicatii.

Hardware

Procesorul quad-core Tegra 3 de 1.3 Ghz este acelasi prezent in majoritatea tabletelor cu Android. Nexus 7 are RAM de 1 GV DDR2, spre deosebire de cele DDR3 folosite de Asus. Este dotata cu Wi-Fi, Bluetooth, giroscop si GPS, existand si suport pentru tehnologia NFC (near-field communication), Android Beam.

Rezolutia ecranului de 7 inch este de 1280 X 800, iar unghiul care ofera o vizibilitate optima este mai mare decat la alte tablete.

Jocurile precum GTA3 sau Max Payne Mobile pot rula perfect, iar tableta ruleaza chiar si video cu Full HD.

Potrivit producatorului, bateria dureaza 9 ore in timp ce ruleaza video HD.

Concluzii

Desi toata lumea asteapta cu nerabdare un rival pentru tableta produsa de Apple, iPad, Nexus 7 nu este acest lucru. In schimb, este un rival pentru tableta produsa de Amazon, Kindle Fire, si, avand in vedere pretul competitiv, de 200 de dolari, va spori concurenta pe aceasta piata.

Acuzații incredibile în SUA: Tot avansul bursei americane din ultimii ani este datorat banilor publici injectați în piață de FED!
Acuzații incredibile în SUA: Tot avansul bursei americane din ultimii ani este datorat banilor publici injectați în piață de FED!
Mai mulți analiști economici din Statele Unite trag un semnal de alarmă cu privire la performanța financiară reală a companiilor americane listate pe bursă. Ei susțin că practic nu a...
Este oficial! Aplicațiile de tastatură din China permit interceptarea comunicațiilor
Este oficial! Aplicațiile de tastatură din China permit interceptarea comunicațiilor
Potrivit unei analize publicate de MIT Technology Review, aplicațiile de tastatură utilizate de vorbitorii de limba chineză prezintă vulnerabilități care facilitează interceptarea textelor...
#test Google Nexus 7, #tableta Google Nexus 7 , #tableta