Vrei tableta ieftina? Iata optiunile

Vineri, 27 Ianuarie 2012, ora 18:51
5974 citiri
Vrei tableta ieftina? Iata optiunile
Foto: Protectyourbubble

Piata tabletelor este dominata de iPad sau Galaxy Tab, dar se pregatesc de lansare, in 2012, si alternative mult mai iefine, chiar la jumatate de pret.

Multe din tabletele ieftine vor avea ecrane de 10 inch si vor fi dotate cu sistemul de operare Android 4.0, iar preturile se vor incadra intre 100 si 250 de dolari.

Exista, totusi, si dezavantaje. Unele din aceste tablete au procesoare intalnite mai mult la smartphone-uri, deci nu vor avea "forta" unui iPad sau Asus Eee Pad Transformer Prime. Insa, avand camera foto, capabilitatea de redare a videoclipurilor HD si porturi HDMI, aceste dispozitive ar putea fi o alegere buna pentru cei cu bugetul restrans.

Iata cateva din tabletele ieftine ce vor fi lansate in acest an, potrivit PC World:

ViewSonic ViewPad E70

In primul trimestru al acestui an, ViewSonic va lansa tableta ViewPad, dotata cu Android 4.0, la pretul de 169,99 de dolari.

Tableta va avea un ecran de 7 inch, o camera video in fata, slot pentru card microSD, astfel incat sa puteti majora capacitatea de stocare la 32 GB. Compania nu a oferit prea multe detalii despre tableta, dar a anuntat ca vor fi furnizate mii de aplicatii.

ViewPad va avea o rezolutie de 800 X 480 pixeli si va fi dotata cu port micro HDMI, pentru a putea fi conectata la televiozare HD.

E Fun Nextbook

Nextbook Elite 10 ar putea avea cele mai bune dotari dintre tabletele cu preturi sub 250 de dolari, avand un procesor dual-core ARM. Reprezentantii companiei din West Covina, California, au declarat ca tableta va fi disponibila la vanzare in primavara acestui an, la un pret de aproximativ 229 de dolari.

Tableta va avea un ecran de 9,7 inch, la o rezolutie de 1024 X 768 pixeli, ruland cu ajutorul unui procesor Broadcom dual-core de 1,1 GHz ARM Cortex-A9, prezent in majoritatea tabletelor de azi.

De asemenea, tableta va avea capacitate de stocare de 8 GB, o camera de 2 MP in fata si de 5 MP in spate, precum si un port HDMI.

Velocity Micro Cruz

Velocity Micro, cunoscuta mai mult pentru PC-urile destinate gamerilor, va lansa tableta Cruz T507, cu un ecran de 7 inch, la pretul de 150 de dolari, si tableta Cruz T510, cu ecran de 10 inchi, la un pret estimat de 250 de dolari.

Ambele vor avea procesoare Cortex-A8 ARM de 1,2 Ghz, camere foto/video in fata si vor permite rularea aplicatiilor Adobe Flash 11. De asemenea, vor putea reda grafica HD si vor avea porturi HDMI.

Inca nu se cunoaste daca va avea acces la Android Market, deorece compania nu a finalizat contractele cu Google, insa va avea preinstalata Amazon Appstore. Tabletele vor fi disponibile la inceputul lunii martie.

Coby

Compania Coby intentioneaza sa lanseze mai multe tablete cu Android 4.0, cu preturi incepand de la 179 de dolari, pentru ecran de 7 inch, pana la 299 de dolari, pentru 10 inch.

Tabletele vor avea camera frontala si 1 GB memorie RAM. Modele cu ecrane de 7 si 8 inch vor avea capacitate de stocare de 4 GB, iar cele cu ecrane de 9 si 10 inch, de 8 GB. Lansarea ar trebui sa aiba loc in primul trimestru din 2012.

MIPS

Aceste tablete se disting prin pret, de sub 100 de dolari. Primele astfel de dispozitive dotate cu Android 4.0, Ainol Novo7, sunt deja disponibile in China. Acestea au ecran de 7 inch, procesor single-core MIPS de 1 Ghz, iar bateria dureaza 8 ore.

Potrivit specialistilor care au testat tableta, aceasta este destul de buna pentru a activitatile de social media comune, gen accesarea Facebook, precum si pentru a juca jocuri simple, gen Angry Birds. In schimb, ar putea avea dificultati cu aplicatii ce au nevoie de mai multe resurse, gen YouTube.

Meta a lansat o inițiativă pentru combaterea răspândirii informațiilor false și a deepfake-urilor
Meta a lansat o inițiativă pentru combaterea răspândirii informațiilor false și a deepfake-urilor
Meta, în colaborare cu Misinformation Combat Alliance (MCA), a lansat o inițiativă pentru combaterea răspândirii informațiilor false și a deepfake-urilor generate prin inteligență...
Android 15 promite să transforme modul în care utilizatorii ascultă muzica la căști sau boxe portabile
Android 15 promite să transforme modul în care utilizatorii ascultă muzica la căști sau boxe portabile
Android 15 promite să transforme modul în care utilizatorii ascultă muzica la căști sau boxe portabile, prin introducerea unei caracteristici îmbunătățite de „partajare audio”....
#tablete ieftine, #preturi tablete, #ViewSonic ViewPad E70, #Nextbook , #tableta
Comentarii
Poza omuldinpekin
omuldinpekin
rank 3
Securistii lui felix polueaza forumul deghizati in felceri! Huooo!!