Americanii pe Luna, o conspiratie? O noua tehnologie releva adevarul (Video)

Marti, 23 Septembrie 2014, ora 09:05
8398 citiri
Americanii pe Luna, o conspiratie? O noua tehnologie releva adevarul (Video)
Foto: Hot Hardware

Astronautii americani ai misiunii Apollo 11 au pasit pentru prima data in istoria lumii pe Luna, pe 20 iulie 1969. Au existat insa si voci de-a lungul vremii care au spus ca totul este o farsa.

Pentru a-i contrazice, compania NVIDIA a recreat imaginile aselenizarii cu ajutorul unei noi tehnologii avansate, care consfinteste adevarul.

NVIDIA a lansat recent o noua placa video GeForce GPU cu performante deosebite, care se bazeaza pe un sistem super avansat de iluminare denumit VXGI (Voxel Global Illumination), potrivit Hot Hardware.

Pentru a arata lumii cat de impresionat este acest sistem VXGI, NVIDIA a decis sa creeze un demo care ar ajuta scepticii, in privinta aselenizarii, sa se convinga de succesul misiunii Apollo.

Expertii au recreat una dintre cele mai importante imagini ale aselenizarii, folosindu-se de sistemul VXGI, care a calculat lumina ce apare pe Luna.

Una dintre cele mai mari controverse legate de aselenizare este momentul in care Edwin "Buzz" Aldrin paseste pentru prima data pe Luna si apare o lumina stralucitoare in partea opusa. Multi au speculat faptul ca aceasta este de fapt un reflector de studio, deoarece soarele era pe partea cealalta.

Dar, conform specilistilor in grafica, s-a dovedit in mod foarte clar ca acea lumina stralucitoare a fost chiar... Neil Armstrong. Datorita faptului ca aceste costume spatiale ale astronautilor sunt reflectorizante, in acel unghi, lumina observata a fost doar o reflexie a costumului lui Armstrong.

Cei de la NVIDIA nu sunt primii care sugereaza acest fenomen, insa ei au recreat in premiera acele imagini ale aselenizarii, prin mijloacele sistemelor avansate de iluminare.

Totul a fost rezultatul unor calcule sofisticate, care au permis NVIDIA sa refaca momentele aselenizarii.

Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
Cele două națiuni, China și Rusia și-au întărit alianța, iar Xi Jinping și Vladimir Putin au făcut schimb de vizite în capitalele lor în ultimul an pentru a-și reitera angajamentul...
#imagini aselenizare Luna video, #dovezi aselenizare Apollo 11, #oameni pe Luna conspiratie , #tehnologie