Asa arata viitorul? Robotul care muta cutii si merge fara problema prin zapada (Video)

Joi, 25 Februarie 2016, ora 19:48
5703 citiri
Asa arata viitorul? Robotul care muta cutii si merge fara problema prin zapada (Video)
Foto: YouTube/Boston Dynamics

Boston Dynamics, unul din liderii din domeniul ingineriei robotice preluat de Google in urma cu cativa ani, a prezentat saptamana aceasta un nou robot din seria Atlas.

Uimitor prim echilibru si agilitate, el poate indeplini diferite sarcini, relateaza futura-sciences.com si leparisien.fr.

Noua versiune a robotului Atlas prezentata marti de firma americana este mai mica decat originalul - are 1,75 metri si 82 de kilograme - dar beneficiaza de multe imbunatatiri.

Robotul functioneaza cu o baterie care poate fi atasata atat la interior, cat si la exterior, si are noi senzori plasati in membrele inferioare care ii permit sa isi pastreze echilibrul pe teren accidentat sau daca este impins.

A fost imbunatatit si sistemul sau de detectare a obstacolelor. Firma nu a dezvaluit decat putine informatii despre noul robot, insa videoclipul prezentat arata clar ca aceste masini devin tot mai performante si adaptate la mediu. In videoclipul de circa trei minute, Atlas este supus unor probe dificile, din care iese mai degraba bine, tinand seama ca nu se cunosc conditiile de filmare.

Robotul poate deschide usa si pleca in explorare. Merge usor prin padure - fara sa fie conectat la o sursa de energie - si isi mentine echilibrul fara sa cada in zapada, datorita unei multitudini de senzori.

Atlas functioneaza cu ajutorul unui sistem complicat de cricuri hidraulice si se orienteaza in spatiu datorita senzorilor plasati in cap. Poate fi programat sa execute sarcini simple, repetitive, cum ar fi deplasarea unor cutii grele si aranjarea lor pe raft.

Inteligenta artificiala va distruge omenirea sau o va ajuta? 5 milioane de dolari pentru ca robotii sa ne fie prieteni

Specialistii de la Boston Dynamics au dus experienta mai departe, impingandu-l cu un baston sau miscand cutia pe care trebuia sa o deplaseze. Usurinta cu care se ridica dupa ce s-a aplecat este si ea impresionanta.

Singura problema neplacuta, dincolo de eventualul pret sau autonomia sa, este zgomotul produs de motoare in timpul miscarilor. Acest aspect constituie de altfel motivul invocat in luna decembrie a anului trecut de armata americana pentru a pune capat unui contract care prevedea o comanda de roboti-caini care sa poata transporta materiale intr-un teatru de operatiuni. Boston Dynamics a conceput si un ghepard bionic.

Cu acest nou model, firma americana de robotica intentioneaza sa se orienteze din nou spre piata civila, domenii de cerere economice tot mai clare, arata cele doua site-uri mentionate.

ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) deruleaza o actiune de verificare a site-urilor de cumparaturi si aplicatii chinezesti care functioneaza ca o piata online, Temu si...
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
#robot atlas caine, #robot urca dealuri, #robot sarcini, #robot echilibru , #tehnologie
Comentarii
Poza Nonpolitikon
Nonpolitikon
rank 5
Ăsta ce calibru folosește?