Cele mai influente femei din industria IT (Galerie Foto)

Sambata, 23 Iulie 2011, ora 08:00
3938 citiri
Cele mai influente femei din industria IT (Galerie Foto)
Foto: The Huffington Post

Avand in vedere rapiditatea cu care tehnologia avanseaza de la o zi la alta, nu mai este un secret ca in prezent, tot mai multe reprezentante ale sexului frumos, aflate in pozitii-cheie de conducere, au reusit sa contribuie la dezvoltarea multor proiecte in domeniul informaticii, care s-au bucurat de succes pe plan mondial.

Chiar daca s-ar putea spune ca aceasta industrie se adreseaza mai mult barbatilor, iata ca si femeile pot demonstra ca au talent.

De la antreprenori precum Jennifer Hyman la forte puternice din media cum ar fi Heather Harde sau Sladden Chloe, tot mai multe femei au reusit prin munca, forte proprii si creativitate sa domine aceasta industrie "tech".

Cei de la Huffington Post s-au gandit sa realizeze o lista cu cele mai influente femei in tehnologia informatiei, care au cunoscut succesul si au ajuns stapane peste cele mai importante companii din lume.

Pentru inceput sa facem cunostinta cu Sheryl Sandberg, care detine, din 2008, functia de Chief Operating Officer al Facebook. Si sa nu crezi ca are o misiune usoara! Se ocupa de tot - de la operatiunile de business pana la politica de relatii publice. Anterior, Sandberg a fost vicepresedintele de operatiuni al Google, avand un rol important in lansarea programelor AdWords si AdSense. De asemenea, ea a fost seful de personal al Departamentului american de Trezorerie si economist al Bancii Mondiale.

Karen Quintos este vicepresedinte si Chief Marketing Office in cadrul Dell, fiind responsabila cu strategia de brand. Comunicare globala, responsabilitate corporativa sau cercetare sunt alte domenii in care exceleaza. Om de afaceri de succes, Karen, este de asemenea sponsorul executiv al celui mai mare grup al retelei Dell, "Woman in Search of Excellence" (WISE).

Cher Wang se numara printre cele mai influente femei de afaceri din Taiwan. Cu o avere estimata la cateva miliarde de dolari, Wang este fondatoarea si reprezentanta lantului de companii al corporatiei HTC. Se poate mandri cu faptul ca este unul dintre cei mai inovatori lideri in tehnologia de smartphone-uri, fiind responabila cu crearea, dezvoltarea si lansarea de noi tehnologii pe piata de smartphone.

O aparitie fermecatoare este si Marissa Mayer. Ea s-a alaturat echipei Google in 1999, fiind prima femeie-inginer angajata de aceasta companie. Aflata in prezent intr-o functie executiva, Mayer joaca un rol aparte in crearea celor mai importante produse ale gigantului tech, precum homepage-ul unor aplicatii ca Google News si Gmail. Si nu este o femeie ca oricare alta, atata vreme cat Marissa Mayer si-a lasat amprenta pe proiecte precum Google Maps, Google Earth sau iGoogle.

Heather Harde este Chief Executive Officer in cadrul blogulului TechCrunch, care pune la dispozitie cele mai proaspete informatii din industria tehnologica. Ea face parte si din echipa de fondatori ai Fox Interactive Media. De mentionat ca Heather Harde a petrecut un deceniu la News Corp, unul dintre cele mai mari conglomerate media din lume.

Caterina Fake este in prezent Chief Product Officer in cadrul motorului de cautare Hunch.com. Insa a devenit cunoscuta datorita celui mai popular serviciu foto online, Flickr, ale carui baze le pune in 2004 alaturi de Stewart Butterfield. Si nu s-a oprit aici. Dupa ce Flickr a fost achizitionat de Yahoo, Caterina Fake a fondat Yahoo's Brickhouse.

De pe lista celor mai influente femei in tehnologia informatiei nu putea lipsi Deborah Conrad, vicepresedinte si director de marketing in cadrul Intel. Printre responsabilitatile sale se numara managementul de brand, pozitionarea produselor pe piata, lansarea de produse si cercetarea de piata.

Susan Lyne este, incepand din septembrie 2010, presedintele companiei virtuale de design, Gilt Groupe. Femeie puternica si de succes, Lyne are un CV impresionant, ea ocupand posturi de conducere in domeniul mass-media. Amintim aici de Premiere magazine, ABC Entertainment si Martha Stewart Living Omnimedia.

O prezenta aparte este si Beth Simone Noveck, expert in tehnologia informaticii si inovatie institutionala.

O alta femeie de succes este Jennifer Hyman, co-fondator al website-ului "Rent The Runway" - in traducere "Inchiriaza moda", dedicat femeilor cochete. Acest serviciu de comanda prin e-mail le permite celor iubitoare de haine sa inchirieze tinute pentru tot felul de ocazii la preturi mai mici. Hyman conduce intreaga afacere, ocupandu-se inclusiv de partea tehnologica, moda, vanzari, marketing sau operatiuni.

In spatele unei afaceri de succes se regaseste un om puternic si devotat muncii sale. Este vorba de Chloe Sladde, director pentru parteneriate la Twitter.

Elaine Wherry este co-fondator si vicepresedinte in cadrul Meebo, serviciu de mesagerie instant. Satisfactiile muncii sunt pe masura si are cu ce se lauda in conditiile in care acest serviciu atrage, lunar, sute de milioane de utilizatori.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#femei influente tehnologie, #femei succes proiecte , #tehnologie
Comentarii