CES 2020: De la drone pentru VR la AI pentru litiera pisicii - Cele mai interesante lansari de la cel mai mare salon de tehnologie din lume

Marti, 07 Ianuarie 2020, ora 09:31
7537 citiri
CES 2020: De la drone pentru VR la AI pentru litiera pisicii - Cele mai interesante lansari de la cel mai mare salon de tehnologie din lume
Foto: Facebook/CES

Cel mai mare salon anual din sectorul electronicii, Consumer Electronics Show (CES), are loc in aceasta perioada in Las Vegas.

Wired a facut o lista cu cele mai interesante dispozitive si tehnologii prezentate pana acum la acest eveniment.

Casca inteligenta pentru impatimitii de doua roti

Compania franceza Cosmo Connected a prezentat o casca de protectie pentru cei care merg cu bicicleta, trotineta (electrica) sau motocicleta. Dotata cu un sistem de lumini, care semnaleaza franarea si virarea, acesta poate fi conectat ori la un controler amplasat pe unul dintre manere, ori direct la sistemul de semnalizare al vehiculului (prin Bluetooth).

De asemenea, exista si niste ochelari speciali, care pot fi pusi peste casca. Odata sincronizati cu aplicatia de navigare a smartphone-ului, acestia afiseaza indicatii. Senzorii din partile laterale trimit semnale vizuale si sonore atunci cand un vehicul se apropie periculos de cel care poarte casca, iar daca esti lovit, atunci trimite coordonatele tale GPS la serviciile de urgenta.

Casca si ochelarii vor fi disponibili peste cateva luni la pretul de aproximativ 300 de dolari.

Creezi jocuri video cu... creion si hartie

Doodlematic este o unealta cu ajutorul careia copiii de orice varsta pot crea jocuri video. Ghidati de aplicatie, acestia deseneaza cu creionul pe hartie personaje si povesti. Apoi, prin intermediul aplicatiei si al camerei, utilizatorii isi transforma schitele intr-un joc video adevarat.

AI pentru litiera pisicii

Creata de studentii de la UC Berkeley, Lulupet este o litiera inteligenta, dotata cu AI, care utilizeaza algoritmi pentru a recunoaste diverse comportamente ale pisicii. De asemenea, analizeaza excrementele micutei feline, prin intermediul sistemului de recunoastere a imaginilor, pentru a vedea daca aceasta are probleme de sanatate. In plus, Lulupet se poate conecta la boxe inteligente si este capabila sa furnizeze stapanului informatii legate de cantitatile de hrana si de apa necesare sau de nutrienti ori daca e nevoie de o vizita la veterinar. Litiera inteligenta costa 149 de dolari si va fi pusa in vanzare in luna martie.

Perna antisforait

Compania TenMinds, cu sediul in Coreea de Sud, a prezentat cea mai noua versiune a pernei antisforait Motion Pillow, care costa 420 de dolari. Are spuma cu memorie, patru mini-airbaguri si un sistem de monitorizare a somnului dotat cu un senzor de presiune. Perna se conecteaza automat noaptea la o boxa cu microfon care inregistreaza sunetele din camera. Odata ce detecteaza sforaitul, perna se umfla in asa fel incat te obliga sa-ti intorci capul.

Proiectorul inteligent

Pentru 999 de dolari, Hachi Infinite transforma aproape orice suprafata plata intr-un ecran tactil. De exemplu, poti sa inveti sa canti la pian pe masa din bucatarie, apasand pe clapele virtuale de pe imaginea proiectata. De asemenea, este dotat si cu functia multitouch, care este intuitiva si, prin urmare, usor de folosit.

Drona VR

Cea mai noua drona de la Aeronext este dotata cu o camera care filmeaza si face poze la 360 de grade, de inalta calitate, imaginile fiind stabile chiar si cand dispozitivul e in miscare, astfel ca este perfecta pentru a crea continut adaptat pentru realitatea virtuala.

Aplicatia care te ajuta sa-ti ingrijesti pielea mai bine

Aplicatia Skin360 dezvoltata de Neutrogena foloseste tehnologia FaceID de recunoastere faciala a iPhone-ului pentru a-ti scana fata. In baza informatiilor astfel obtinute, utilizatorul afla care sunt zonele cu probleme si apoi primeste un plan de ingrijire. Evident, aplicatia va sugera doar produsele din gama Neutrogena, dar cel mai interesant aspect al acestei aplicatii este ca te poate scuti de o vizita la dermatolog.

Cum sa asculti muzica la cea mai inalta calitate

Pe langa faptul ca tehnologia de anulare a zgomotelor de fundal functioneaza foarte bine, castile Aonic 215 de la Shure redau muzica la o calitate impresionanta - asa cum doar intr-un studio de muzica se mai aude. Si pretul este pe masura: 400 de dolari.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Comisia Europeană nu este acord cu TikTok Lite, noua scorneală a gigantului tech. Temeri că minorii ar putea avea acces la conținut periculos
Comisia Europeană nu este acord cu TikTok Lite, noua scorneală a gigantului tech. Temeri că minorii ar putea avea acces la conținut periculos
Comisia Europeană a anunțat recent că va investiga programul TikTok Lite, suspectând că acesta poate avea un impact negativ asupra sănătății mintale a utilizatorilor. Programul, care...
TikTok se pregătește să lanseze o funcționalitate revoluționară. Există și un risc major pentru cei care o vor folosi
TikTok se pregătește să lanseze o funcționalitate revoluționară. Există și un risc major pentru cei care o vor folosi
TikTok se pregătește să lanseze o funcționalitate revoluționară care le va permite creatorilor să distribuie conținut video narat cu orice voce doresc, prin intermediul unei noi tehnologii...
#CES 2020, #tehnologii CES 2020, #lansari CES 2020 , #tehnologie