Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Clusterul Start Inovare se lanseaza la Bucuresti in cadrul evenimentului Smart Infrastructure Workshop din 21 iunie

Marti, 20 Iunie 2017, ora 17:18
1116 citiri
Clusterul Start Inovare se lanseaza la Bucuresti in cadrul evenimentului Smart Infrastructure Workshop din 21 iunie

Uniunea Europeana s-a confruntat in ultimul deceniu cu o serie de provocari, atat de natura economica cat si sociala, ceea ce a determinat Comisia Europeana sa propuna un plan de masuri.

Astfel, in anul 2014 CE a propus combinarea instrumentelor de politica regionala si industriala si crearea unor platforme de specializare inteligenta - clustere de companii, cu scopul relansarii economice.

Ca urmare, intr-o Europa al carui obiectiv asumat este realizarea pietei unice si integrate, astazi sunt inregistrate peste 2000 de clustere, dintre care 150 sunt la cel mai inalt nivel, din punctul de vedere al tehnologiiilor, marimii, specializarilor, numarului de angajati.

Romania a oferit propriul raspuns la aceasta provocare, in contextul in care trebuie sa armonizeze legislatia nationala cu normele europene, asigurand in acelasi timp conditii pentru transferul tehnologic, intr-o era in care tehnologia inregistreaza un avans fara precedent.

In tara noastra, in ultimii ani s-au inregistrat peste 85 de clustere, cu scopul de a dezvolta solutii inovative si parteneriate in diverse domenii. De fapt, modernizarea unei societati - structura sociala si infrastructura - depinde in foarte mare masura de transferul tehnologic. Iar ceea ce face cu adevarat diferenta este gradul de noutate pe care o aduce tehnologia raspandita pe scara larga in respectiva economie.

Prin urmare, atat partenerii publici cat si cei privati, contribuie in egala masura la acest proces: autoritatile centrale si locale prin intermediul politicilor si a programelor investitionale pe care le promoveaza, iar entitatile private prin faptul ca sunt varful de lance al dezvoltarii si transferului tehnologic si de know-how.

Lansarea Clusterului romanesc "Start Inovare" are loc cu ocazia workshopului "Smart Infrastructure Workshop", in data de 21 iunie.

Evenimentul va fi gazduit de Institutul de Studii si Proiectari Energetice. Aceasta structura reuneste in prezent peste 18 membri - multinationale, SRL-uri, universitati, ONG-uri si este in continua expansiune.

Membrii clusterului "Start Inovare" insumeaza o experienta si o istorie absolut impresionanta in domeniul inovarii si al transferului tehnologic care transpuse in cifre arata astfel: peste 300 de ani de expertiza cumulata la nivel mondial; peste 2000 de angajati in domenii extrem de variate precum: energie, IT, agricultura, mediu, aeronave etc.

Organizatia poate oferi prin intermediul membrilor sai solutii inovative pentru o mare diversitate de probleme cum ar fi tehnologiile de compostare, retele inteligente de energie, IT, telemedicina, drone etc.

Elementul central il constituie capacitatea entitatilor reunite in aceasta asociatie de a accesa cele mai revolutionare tehnologii in domeniu, fundamentate pe principiile integritatii si ale bunelor practici, si de a le pune in sprijinul economiei nationale prin intermediul companiilor romanesti.

Obiectivul pe termen lung al clusterului "Start Inovare" este acela de a contribui la modernizarea Romaniei in profunzime, pe multiple paliere economice, prin cresterea adaptabilitati economice la provocarile acestei perioade, prin dezvoltarea si transferarea in economie a unor solutii tehnologice inovative de ultima generatie.

Pe termen scurt, clusterul romanesc "Start Inovare" isi propune sa devina un partener de incredere prin proiectele pe care le va derula si un jucator activ in cadrul consultarilor publice organizate pe diverse initiative/propuneri legislative.

Evenimentul de lansare va consta intr-o sesiune plenara de prezentare a clusterului si a membrilor acestuia, dar va avea si interventii din partea autoritatilor si ale unor organisme financiare nationale si internationale.

Sesiunea plenara va fi urmata de sesiuni paralele pe domeniile: agricultura, mediu, energie si IT&C. Cu aceasta ocazie vor fi prezentate informatii noi care ii vor ajuta pe participanti sa identifice cu usurinta tendintele de dezvoltare pentru cele patru mari domenii amintite, cat si principalele noutati tehnologice din aceste sectoare.

Concluziile evenimentului "Smart infrastructure Workshop", organizat de Clusterul Start Inovare, vor fi prezentate ulterior sub forma unui document de pozitie "Start Inovare-White paper" care va fi pus la dispozitia tuturor celor interesati.

Membrii Asociatiei "Start Inovare" sunt:

  • GENERAL ELECTRIC GRID SOLUTIONS ROMANIA SRL
  • GENERAL ELECTRIC UNISON ENGINE COMPONENTS - BUCHAREST SA
  • AGENTIA PENTRU DEZVOLTARE REGIONALA SUD MUNTENIA
  • IRIDEX GROUP
  • KAPSCH SRL
  • CLICO SOLUTIONS ROMANIA
  • INSTITUTUL DE STUDII SI PROIECTARI ENERGETICE SA
  • STRUCTURAL ENGINEERING AND TECHNOLOGY SRL
  • BOCASOFT SRL
  • UNIUNEA GENERALA A INDUSTRIASILOR DIN ROMANIA
  • FUNDATIA "FREEDOM HOUSE INC" - FILIALA BUCURESTI
  • ASOCIATIA "PENTRU O APA CURATA"
  • SC IS TECH SRL
  • NEUROPAIN SRL
  • BENTO
  • ASOCIATIA ROMANA A COMPOSTULUI
  • ASOCIATIA ROMANA PENTRU SMART CITY SI MOBILITATE
  • SC ALL DESIGN GROUP SRL

Mai multe informatii despre Clusterul "Start Inovare" gasiti accesand: www.startinovare.ro sau ne puteti contacta la adresa: office@startinovare.ro.

Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
WhatsApp introduce un meniu de apelare îmbunătățit și o funcție pentru grupuri ascunse în versiunea beta a aplicației. Noua funcție, numită „Hidden Group”, permite crearea și...
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
#Smart Infrastructure Workshop , #tehnologie