Predictii uluitoare despre viitor: Top 10 tehnologii care ne vor schimba viata

Duminica, 02 Martie 2014, ora 18:28
13444 citiri
Predictii uluitoare despre viitor: Top 10 tehnologii care ne vor schimba viata
Foto: bubblews

Noile tehnologii avanseaza intr-un ritm debordant si ele ne schimba viata. Ultimele previziuni vorbesc despre tehnologii care ne vor influenta viitorul, dintre acestea fiind mentionate calculatoarele controlate de gandire sau tratamentele avansate impotriva cancerului.

Forumul Mondial Economic (WEF) a intocmit o lista cu cele mai importante tehnologii in curs de dezvoltare in lume, potrivit The Telegraph.

Fiecare inovatie a fost selectata datorita capacitatii sale de a avea un impact real si pozitiv asupra lumii, conform Consiliului Global Agenda din cadrul WEF. Selectia noilor tehnologii a fost realizata cu ajutorul unor personalitati marcante din domeiul industrial si al mediului academic.

Organizatia mondiala a aratat ca "tehnologia a devenit probabil cel mai mare agent al schimbarii din lumea moderna. Descoperirile tehnologice pozitive promit solutii inovatoare pentru cele mai presante provocari globale ale timpului nostru, de la deficitul de resurse pana la schimbarile globale de mediu".

Electrocasnicele viitorului: Masina de spalat care comanda detergent singura (Video)

Va prezentam Top 10 al celor mai importante tehnologii din lume, asa cum a fost el realizat de WEF.

Interfete creier-computer

Este deja posibil sa tastezi doar prin monitorizarea activitatii electrice a creierului, dar pe masura ce tehnologia avanseaza, ar putea fi posibil ca persoanele cu handicap sa poata controla scaunele cu rotile doar cu ajutorul gandurilor.

Desalinizarea

Desalinizarea pe scara larga va deveni rentabila din punct de vedere economic pentru prima data, datorita tehnologiilor bazate pe noi procese chimice, care permit exploatarea metalelor din apa reziduala.

Materiale compozite din structuri de carbon

Masinile sunt realizate din materiale compozite din fibra de carbon, aceasta ducand la o diminuare cu 40% a greutatii acestora.

Stocarea energiei electrice

O descoperire fundamentala este aproape, ce ar permite economisirea surplusului de energie din surse regenerabile, precum cele solare sau eoliene.

Dispozitive electronice portabile

Aparitia diverselor dispozitive portabile pot oferi informatii importante, precum nivelul ritmului cardiac si de stres, ceea ce duce la un feedback in timp real cu privire la sanatatea oamenilor.

Noi baterii litiu-ion

Noile baterii bazate pe siliciu ar putea avea o viata mai lunga, de pana la trei ori decat bateriile existente in prezent.

Ecranul virtual

Afisajul ecranelor virtuale este aproape de a deveni o realitate, aceasta constand in transmiterea unor imagini 3D, fara a avea nevoie de ecranele calculatoarelor sau ale televizoarelor.

Tehnologia umana microbiana

Proiectul Human Microbiome din 2012 si alte cercetari au dus la aparitia tehnologiei umane microbiene. Ea este vazuta din ce in ce mai mult ca o sursa importanta pentru tratamentul bolilor grave, dar si pentru imbunatarirea sanatatii.

Terapii pe baza acidului ribonucleic

Acidul ribonucleic (ARN), ca si ADN-ul, joaca un rol important in sinteza proteinelor si in mai mica masura in trasmiterea de informatii genetice. Progresele stiintifice permit aparitia unei noi generatii de medicamente specifice, bazate pe ARN care ar putea gasi noi tratamente pentru cancer si bolile infectioase.

Autocuantificarea

Autocuantificarea este un program prin care tehnologia achizitioneaza informatii ale aspectelor din viata de zi cu zi ale unei persoane. Spre exemplu, alimentele consumate, calitatea aerului respirat, starea de sanatate si de performanta mentala si fizica.

Aceste informatii poti fi folosite pentru a asista in mod automat o persoana in urmarirea unei diete, a uniu tratament sau pur si simplu pentru pastrarea starii de sanatate intre anumiti parametri.

Guvernul român dă cu o mână, dar ia cu două, mai ales că vrea să crească taxele din nou în 2025
Guvernul român dă cu o mână, dar ia cu două, mai ales că vrea să crească taxele din nou în 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...
#noi tehnologii viitor predictii, #previziuni noi tehnlogii omenire, #noi tehnologii schimba viata , #tehnologie
Comentarii
Poza D ILIU
D ILIU
rank 4
Poza meandrele concretului
meandrele concretului
rank 5
Dacă vom mai fi.