Cum afla NSA cele mai intime detalii din viata cetatenilor

Miercuri, 28 August 2013, ora 14:00
3208 citiri
Cum afla NSA cele mai intime detalii din viata cetatenilor
Foto: Wall Street Journal

Uniunea Americana pentru Libertati Civile, care da in judecata guvernul pentru programul Agentiei Nationale de Securitate (NSA) de urmarire a apelurilor telefonice, sustine ca metodele folosite in acest scop pot releva numeroase detalii personale din viata cetatenilor americani.

Programul NSA colecteaza detalii ale conversatiilor telefonice efectuate de americani, printre care numerele de telefon formate, apelurile primite sau durata conversatiei, si are ca scop, aparent, combaterea terorismului fata a incalca al patrulea amendament al Constitutiei SUA privind viata privata.

NSA supravegheaza 75% din traficul online din SUA, dar nu discutiile americanilor

Un profesor de informatica de la Princeton, Edward W. Felten, a argumentat insa ca NSA construieste o baza de date care poate dezvalui cateva dintre cele mai intime aspecte din viata cetatenilor americani, potrivit Business Insider.

"Obiceiurile de utilizare a telefonului pot dezvalui cand esti treaz si cand dormi; religia noastra, daca o persoana nu da telefoane de Sabat sau apeleaza multe numere de Craciun; obiceiurile si aptitudinile sociale; numarul de prieteni si afilierile civile si politice", noteaza Felten intr-un document prezentat justitiei.

Spionaj in SUA: Un tribunal a sesizat neconstitutionalitatea programului NSA in 2011

Acesta a adaugat ca analizele sofisticate ale datelor, care presupun utilizarea unui software ce identifica imediat conexiunile sociale, transforma informatiile colectate intr-o forma de expunere mai puternica decat insusi continutul conversatiilor respective.

Romania, printre tarile in care ar putea exista servere secrete NSA

Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Oameni din întreaga Uniune Europeană se confruntă cu o criză a locuirii fără precedent, agravată de inflație, sărăcie energetică și risc de excluziune socială. Un raport de la vârful...
#NSA telefoane americani, #guvern SUA dat judecata, #urmarire conversatii telefon americani , #tehnologie