Cum va schimba materialul-minune tehnologia

Duminica, 20 Aprilie 2014, ora 17:38
2647 citiri
Cum va schimba materialul-minune tehnologia
Foto: mechanicalengineeringblog.com

Viitorul tehnologiei poate fi schimbat mult de un material care are un potential urias. Grafenul este analizat de cercetatori pentru calitati extraordinare precum rezistenta, subtirimea si maleabilitatea sa.

Materialul-minune care poate schimba viitorul, mai aproape de realitate

Gadgeturile pot fi foarte diferite in viitor fata de cum arata ele in prezent. Grafenul poate schimba aceasta industrie si are capacitatea de a imbunatati performantele si felul in care dispozitivele electronice interactioneaza cu corpul uman, scrie Fox News.

Rezistenta

Grafenul reprezinta un pas inainte in aceasta privinta, ducand rezistenta la un alt nivel. El are o asemenea calitate datorita atomilor de carbon aranjati in straturi bidimensionale. Mai mult, costul utilizarii acestui material-minune este unul mic.

Flexibilitatea

Cercetatorii de la universitatea americana Columbia sustin ca grafenul se poate intinde cu pana la 20%, el fiind la fel de pliabil precum cauciucul. Un institut special al companiei Samsung a facut teste cu tranzistori din grafen care permit construirea unor ecrane flexibile. In plus, grafenul e rezistent la apa, facand inutila folosirea unor substante pentru sigilare.

Greutatea si subtirimea

Conform specialistilor americani in chimie, grafenul e atat de subtire incat se poate intide pe 28 de terenuri de fotbal. Astfel, telefoanele mobile groase cat o foaie de hartie ar urma sa domine piata de profil in viitor. Mai mult, ele se pot chiar indoi cand nu sunt folosite.

Durata de viata a bateriei

Grafenul nu va schimba doar aspectul gadgeturilor, ci si performanta lor energetica. Expertii au facut teste cu baterii in care s-a folosit si grafen, ele fiind incarcate timp de doar 15 minunte si descarcandu-se abia intr-o saptamana. O mare problema a telefoanelor si tabletelor din prezent o reprezinta durata de viata a bateriei.

Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
#gadget telefon tableta, #pret tableta telefon, #gadget smartphone , #tehnologie