Forbes: Romania, viitoarea capitala tahnologica start-up a Europei?

Duminica, 21 Decembrie 2014, ora 22:02
7744 citiri
Forbes: Romania, viitoarea capitala tahnologica start-up a Europei?
Foto: Cio

Romania are cei mai multi angajati in domeniul tehnologiei, raportat la numarul de locuitori, si aproape 64.000 de specialisti IT, astfel ca tara noastra tinteste sa devina capitala tahnologica start-up a Europei.

Acesti factori, impreuna cu un regim fiscal de invidiat pentru lucratorii din IT, ajuta la crearea uneia dintre cele mai tari scene pentru start-up din Europa, scrie Forbes.

Nodul tehnologic al tarii atrage atentie internationala semnificativa si, potrivit specialistilor, ar putea deveni in doi ani un adevarat rival al Londrei ca un "focar" de talent european.

In Romania se dezvolta o cultura puternica a programarii si inovarii, iar un numar de universitati bine cotate din orase precum Bucuresti, Timisoara, Iasi, Cluj sau Constanta reprezinta o sursa obisnuita de tineri talentati si inovatie tehnologica.

Achizitie colosala: Suma cu care o companie canadiana a cumparat un start-up infiintat de trei romani

Astfel, desi Londra este considerata capitala tehnologica a Europei, pe masura ce capitala britanica devine din ce in ce mai saturata din acest punct de vedere, alte locuri din Europa se lupta pentru o atractie start-up pe care nici macar Londra nu o poate egala, iar viitoarea capitala tehnologica a Europei ar putea fi mult mai la est, este de parere Florin Cornianu, cofondator al 123ContactForm.

"Viitorul este cu siguranta luminos pentru scena start-up din Romania. Numarul de oameni implicati in start-up-uri creste in fiecare an, tot mai multi tineri arata interes, si desigur ca apar noi succese. Cu cat avem mai multe, cu atat avem sanse mai mari de a ne ridica la nivelul Londrei, Berlinului si, da, chiar si Silicon Valley", a mai spus Cornianu.

Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
#Romania capitala tehnologica, #Romania start up , #tehnologie