Iluminat stradal eficient, parcari inteligente, eficienta energetica, platforme administrative de lucru, managementul deseurilor si multe alte aplicatii destinate oraselor moderne vor fi prezentate la Different City-Smart City. Dezbatere 2017-2020

Marti, 17 Octombrie 2017, ora 12:02
1381 citiri
Iluminat stradal eficient, parcari inteligente, eficienta energetica, platforme administrative de lucru, managementul deseurilor si multe alte aplicatii destinate oraselor moderne vor fi prezentate la Different City-Smart City. Dezbatere 2017-2020

Different City-Smart City. Dezbatere Nationala 2017-2020 - evenimentul care reuneste primari, city manageri, specialisti in administratie cu experti in solutii pentru o administrare moderna a oraselor - se va desfasura saptamana viitoare, pe 24 si 25 octombrie la Bucuresti, Ramada Plaza, Sala Terra, incepand cu ora 8:00. Aflata la cea de a doua editie, Dezbaterea ofera cadrul necesar discutiilor si promovarii conceptului de Smart City si contribuie la crearea unei retele de inovare in randul administratiilor publice si a mediului de afaceri, care sa conduca la cresterea calitatii vietii in comunitatile urbane.

Obiectivele evenimentulului sunt:

  • Accelerarea deciziilor autoritatilor publice pentru adoptarea solutiilor smart in beneficiul cetatenilor, mediului de afaceri, turistilor si administratiei
  • Promovarea solutiilor inteligente pentru administrarea si functionarea orasului si transformarea lui in Smart City cu ajutorul unor platforme si solutii specifice
  • Identificarea domeniilor de interes comun pentru viitoarele implementari si parteneriate in domeniul smart city.

Alaturi de autoritati publice locale sunt asteptati sa participe reprezentanti ai companiilor, mediului universitar si ai organizatiilor non-profit. Evenimentul este sustinut de Ambasada Olandei, prezenta doamnei ambasador Stella Ronner- Grubacic fiind confirmata deja. Coordonarea continutului si moderarea dezbaterii este asigurata de Marius Bostan, fost ministru al comunicatiilor si pentru societatea informationala. Alti speakeri internationali s-au alaturat pentru a impartasi audientei din experientele altor tari, cum sunt administrate orasele lor.

"E timpul ca un public cat mai larg sa afle ca orasele pot fi inteligente sau ar trebui sa fie. Primarii, city managerii ar trebui sa fie informati despre solutiile existente care ii vor duce in randul oraselor inteligente. Exista si in Romania orase care au intrat serios pe acest trend si care sunt exemplu de stiut, de urmat. Apoi, cetatenii fiind informati, vor sti ce sa ceara edililor si cum sa participe si ei la acest efort. In acest mod vor putea grabi adoptarea solutiilor pentru smart city", a declarat Marius Bostan.

Digitalizarea continua sa transforme industriile si schimba fundamental modul in care traim, lucram si gandim. Orasele digitale permit conexiuni intre rezidenti, turisti, intreprinderi si toate entitatile publice.

Efectele cresterii volumului de date, a conectivitatii si a vitezei generate, de exemplu, de Internetul obiectelor (IoT), analizele de predictie care utilizeaza Big Data si provocarile de securitate afecteaza cerintele moderne de stocare a datelor.

In acest context, compania americana Dell EMC, Partener Principal al evenimentului, va prezenta o platforma deschisa de date care sa ofere cetatenilor si intreprinderilor o perspectiva asupra datelor colectate de administratie.

Acestea pot include date din poluarea mediului si fluxurile de trafic. Fiecare cetatean si mediul de business vor avea astfel un drept democratic de a accesa si de a folosi date deschise.

Tot cu o platforma inteligenta, o noutate de ultim moment, va veni si compania Digitax. Platforma Digitax va permite tuturor institutiilor sa actioneze intr-un mod usor, rapid si interconectat si ofera posibilitatea functionarilor sa schimbe informatii si documente atat intre ei, cat si cu cetatenii.

Compania Synergetics Corporation va prezenta de asemenea o aplicatie pentru gestiunea datelor urbane si automatizarea activitatii de urbanism - GIS.

Autoritatile publice preocupate de iluminatul stradal eficient, adaptat nevoilor specifice vor avea la alegere mai multe solutii.

Compania TVILIGHT B.V din Olanda impreuna cu firmele romanesti Aedilia si Cybernetics International, cu care actioneaza in cadrul unui parteneriat pentru piata romaneasca, vor prezenta solutii de iluminat public inteligent, care permit adaptarea automata a intensitatii luminoase in functie de trafic si monitorizarea in timp real.

O solutie de iluminat inteligent va fi prezentata de Telekom Romania, in cadrul portofoliului sau de produse smart city in care regasim cele mai noi solutii de parcare si managementul mobilitatii, siguranta publica si supraveghere video.

Low Power Smart City Italia care colaboreaza cu universitatea Tor Vergata din Roma, ENEA (Institutul National pentru Tehnologii Noi, Energie si pentru dezvoltare economica durabila) si cu Centrul National de Cercetare pentru Dezvoltare (CNR), va prezenta rezultatul cercetarilor sale pentru crearea unor noi modalitati de comunicare in domeniul eficientei energetice, cu scopul de a aduce cunostintele si solutiile sale la dispozitia administratiei publice locale. In acest fel, Primariile pot spori calitatea si serviciile pentru cetateni, facand orasele cu adevarat inteligente.

In domeniul managementului deseurilor, Green Group va prezenta SIGUREC, o solutie inteligenta pentru colectare selectiva a deseurilor reciclabile, iar Arctos va prezenta un sistem inteligent de cantarire si identificare a pubelelor. De asemenea, doua astfel de utilajele sale vor fi expuse pe parcursul evenimentului.

VMB Partners, consultant in finantarea autoritatilor publice locale va fi prezent la eveniment si va raspunde tuturor intrebarilor legate de sustinerea financiara a proiectelor smart city, va prezenta solutii complete in vederea refinantarii datoriei publice si structurarii de noi imprumuturi si de realizare a strategiilor integrate de dezvoltare urbana. Tot despre finantarea proiectelor smart city va discuta la eveniment si compania Avisso.

A doua zi, in cadrul unor intalniri bilaterale de afaceri, participantii vor avea ocazia de a discuta aplicat despre accelerarea proceselor de implementare ale solutiilor smart city si pot pune bazele unor parteneriate viitoare.

"Este necesar ca prin acest sir de evenimente si promovarea asociata sa crestem gradul de constientizare in randul primarilor si cetatenilor asupra importantei si utilitatii adoptarii unor tehnologii moderne de administrare a oraselor. Acestia trebuie sa stie ca exista solutii care ii pot ajuta sa traiasca mai bine si sa beneficieze de servicii publice mai bune", a declarat Ingrid Zamfir, Managing Partner al Concord Communication, principal organizator al evenimentului.

"In urma evenimentului organizat anul trecut, am constatat ca exista o preocupare reala in domeniul smart city in Romania, atat din partea mediului de afaceri, cat si din partea institutiilor publice si ne bucura faptul ca putem sa oferim din nou prin intermediul acestei dezbateri, exemple de solutii si proiecte de smart city pe care le ofera mediul de afaceri romanesc, dar si exemple de orase smart din alte tari europene. Dorim sa aducem multumiri tuturor celor care s-au implicat si au adus un sprijin in realizarea acestui eveniment si asteptam un numar cat mai mare de participanti la dezbatere, pe 24 octombrie", a declarat Serban Tir, Vicepresedinte Different Angle Cluster.

Persoanele care doresc sa participe trebuie sa se inscrie prin intermediul unui Formular care poate fi descarcat de pe website-ul evenimentului, unde pot fi gasite si alte detalii despre eveniment si agenda: https://concordcom.ro/evenimente/smart-city-2/

Partener Principal: Dell EMC

Parteneri Silver: Telekom Romania, Digitax, Low Power Smart City Italia, Green Grup, Arctos, TVILIGHT Olanda, Cybernetics International, Aedillia, Synergetics Corporation, Avisso.

Parteneri: Tuca Zbarcea si Asociatii, Intrarom, VMB Partners

Organizatori: Concord Communication, Different Angle Cluster, Fundatia Nationala a Tinerilor Manageri

Eveniment sustinut de Ziare.com si Business24.ro.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Mark Zuckerberg anunță o schimbare majoră în aplicațiile WhatsApp, Facebook și Instagram
Mark Zuckerberg anunță o schimbare majoră în aplicațiile WhatsApp, Facebook și Instagram
Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook, a anunțat recent o actualizare majoră în toate platformele sociale ale companiei Meta, inclusiv WhatsApp, Facebook, Instagram și Facebook Messenger....
Dotare obligatorie pentru o categorie de operatori economici. Riscă amenzi de până la 10.000 de lei sau suspendarea activității în caz contrar
Dotare obligatorie pentru o categorie de operatori economici. Riscă amenzi de până la 10.000 de lei sau suspendarea activității în caz contrar
Operatorii economici care nu vor respecta obligaţia de a asigura dotarea automatelor comerciale cu aparate de marcat electronice fiscale (AMEF), în vederea transmiterii datelor fiscale către...
#Different Smart City dezbatere , #tehnologie