Incepe cea mai asteptata expozitie de tehnologie: Ce inovatii spectaculoase se anunta in 2014

Duminica, 05 Ianuarie 2014, ora 19:34
4212 citiri
Incepe cea mai asteptata expozitie de tehnologie: Ce inovatii spectaculoase se anunta in 2014
Foto: CNBC

Expozitia Consumer Electronics Show (CES) va debuta saptamana viitoare la Las Vegas, oferind observatorilor ocazia de a anticipa principalale tendinte care se vor manifesta anul acesta in tehnologie.

Desi jucatori mari din industrie precum Apple si Google vor organiza propriile evenimente pentru a-si lansa cele mai noi produse, CES ramane unul dintre cele mai importante evenimente IT, reunind sute de companii din intreaga lume.

Ce inovatii tehnologice se anunta in 2014

Jurnalistii de la CNBC anticipeaza cateva tendinte majore la CES 2014:

Dispozitivele purtabile

Despre dispozitive purtabile s-a vorbit mult anul trecut, insa ele nu au avut inca un impact vizibil pe piata. Situatia ar putea sa se schimbe in 2014, iar acestea par a fi principala atractie a conferintei.

Pe langa smartwatch-uri, producatori cunoscuti in acest sector, dintre care sunt amintiti Fitbit si Misfit, vor prezenta ultimile noutati privind dispozitivele lor de monitorizare a sanatatii.

Nu vor lipsi nici ochelarii inteligenti. Avand in vedere faptul ca Google Glass vor aparea pe piata in 2014, este de asteptat ca si alte companii sa prezinte dispozitive similare la CES.

Autentificarea biometrica

Scanerul de amprenta incorporat in iPhone 5S a dat tonul utilizarii tehnicii de autentificare biometrica in dispozitivele de consum.

Toti producatorii importanti de smartphone-uri si tablete intentioneaza sa introduca aceste functii in produsele lor din motive de securitate, dar si pentru a inlesni alte functii, cum ar fi platile.

De asemenea, compania Bionym a dezvoltat un dispozitiv portabil numit Nymi, care utilizeaza bataile inimii pentru deblocarea aparatelor.

Tehnologia in industria sanatatii

Sistemul de ingrijire a sanatatii parcurge o perioada de transformari majore, iar aparatele digitale devin importante in acest context.

Mai multe companii, printre care Telecare si iHealth, vor prezenta la CES 2014 cele mai recente si mai impresionante dispozitive adresate consumatorilor pentru diagnosticarea, monitorizarea si tratarea bolilor.

Telemedicina si monitorizarea sanatatii in timp real vor fi doua dintre cele mai importante teme pentru acest segment.

Automobile conectate

Ford, BMW, Audi, Chrysler, General Motors si Mercedes sunt cativa dintre constructorii care vor veni la CES cu cele mai noi versiuni de masini inteligente.

Editia de anul acesta a CES ar putea marca transformarea PC-ului. Verge scrie ca Intel ar putea anunta cu aceasta ocazie un tip de calculator dual OS, care va rula in acelasi timp Windows si Android. Singura problema ar fi ca Microsoft si Google, companiile care detin cele doua sisteme de operare, nu sunt de acord, conform unor surse citate de publicatia amintita.

Cert este ca LG va profita de ocazie pentru a lansa cel mai mare televizor cu tehnologie OLED din lume - modelul curbat de 77 de inchi, prezentat si la IFA 2013. De asemenea, coreenii vor prezenta un LED TV gigant, de 105 inchi, precum si alte noi modele OLED, scrie Wall Street Journal pe blog.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#CES 2014 lansari, #eveniment IT 2014, #smartwatch, #TV OLED, #inovatii 2014, #calculator dual OS, #CES 2014 , #tehnologie