Inovatiile aparatelor de aer conditionat revolutioneaza piata in 2015

Marti, 04 August 2015, ora 14:45
3659 citiri
Inovatiile aparatelor de aer conditionat revolutioneaza piata in 2015

Tendintele anului 2015 in materie de solutii de climatizare sunt menite sa schimbe opinia generala cu privire la posibilele dezavantaje ale utilizarii aparatelor de aer conditionat.

Desi evolutia acestor dispozitive pare sa fie lenta, va informam ca acest domeniu, cu toate ca este unul de nisa, inregistreaza evolutii uimitoare si vine in intampinarea utilizatorilor cu modificari majore.

Statisticile informaza ca principala preocupare a producatorilor si a consumatorilor de tehnologie din domeniul climatizarii se refera la eficienta energetica si la emisiile de carbon.

Atat clientii comerciali, cat si cei casnici ai producatorilor de aparate de aer conditionat sunt interesati de eficientizarea consumului de resurse si de pastrarea unei temperaturi constante in interior, pe toata durata anului.

Acest articol isi propune sa informeze cu privire la cele mai populare tendinte ale anului 2015 in materie de aparate de aer conditionat.

1. Integrarea aparatelor de aer conditionat in sistemele de control inteligent al cladirilor a reprezentat o prioritate pentru principalii producatori de aparate de aer conditionat.

Aceste sisteme sunt menite sa satisfaca nevoile de climatizare ale spatiilor comerciale, cladirilor de birouri, etc., insa nici spatiile rezidentiale nu sunt excluse din proiectele de succes.

Prin imbinarea sistemelor de acces si iluminat, care pana de curand nu puteau fi concepute decat separat, cladirile pot beneficia de incalzire sau racire a aerului prin preluarea comenzilor de la panourile de acces. Odata cu detectarea primului angajat care intra intr-o cladire cu ajutorul sistemelor de control al accesului sau al usilor electronice, sistemul de climatizare poate fi pornit sau oprit, in functie de setarile efectuate. De asemenea, acelasi principiu se aplica si in cazul sistemului de iluminare.

2. Detectoare de prezenta inteligente - in ciuda denumirii asemanatoare, conceptul de termostat inteligent nu este identic cu termostatul programabil.

Daca pana in momentul de fata publicul este familiarizat cu aparatele de aer conditionat care modifica temperatura unui spatiu in functie de setarile facute, termostatul inteligent este un dispozitiv care invata obiceiurile proprietarilor. Acest lucru inseamna ca aparatul de aer conditionat nu doar va respecta setarile facute pentru diferite momente ale zilei, ci va si memora modul in care proprietarii ajusteaza temperaturile.

De asemenea, noii senzori atasati aparatelor de aer conditionat pot detecta prezenta persoanelor intr-o incapere, in asa fel incat sa ajusteze corect temperatura si directia fluxurilor de aer, pentru a nu deranja ocupantii incaperii respective.

Astfel, detinatorii aparatelor de aer conditionat vor reusi sa economiseasca mult mai multa energie decat pana acum, beneficiind de o calitate superioara a vietii.

3. Tehnologie Wi-Fi - marii producatori de aparate de aer conditionat nu isi dezamgesc clientii, care sunt cu siguranta utilizatori de telefoane si dispozitive inteligente.

Asadar, majoritatea aparatelor de aer conditionat vor fi dotate cu tehnologie Wi-Fi pentru un control cat mai eficient, posibilitatea programarii temperaturilor inca inainte de a ajunge acasa cu ajutorul telefoanelor inteligente si tabletelor sau memorarea comportamentelor si a obiceiurilor. Asadar, un numar foarte mare de aplicatii pentru Android, Windows si iOS vor fi promovate.

4. Design inovativ - daca pana in prezent, aparatul de aer conditionat era considerat un dispozitiv necesar numai pentru incalzirea sau racirea aerului dintr-o incapere, incepand anul in curs, acesta joaca un rol semnificativ si in ceea ce priveste design-ul interior.

Lansarea aparatelor de aer conditionat cu un design elegant, spectaculos, va determina cumparatorii din intreaga lume sa opteze pentru aparate deosebite din punct de vedere vizual. Jocurile de lumini, liniile curbate si suprafetele lucioase sau texturate vor avea, asadar, prioritate in randul cumparatorilor.

Astfel, detinatorii de aparate de aer conditionat vor putea uita de tehnologiile rudimentare, in cazul carora setarile nu puteau fi personalizate. Unul dintre cele mai des intalnite motive de nemultumire ale cumparatorilor din intreaga lume era consumul prea mare de energie electrica al acestora.

De asemenea, limitarea controlului a reprezentat un alt motiv de nemultumire, noile tehnologii adaptate la nevoile publicului oferind proprietarilor de aparate de aer conditionat mai mult confort decat se asteptau, un design impecabil, adaptabil la stilul unei locuinte si a unei tehnologii de ultima generatie.

Apple se pregătește să anunțe noile iPad-uri pe 7 mai
Apple se pregătește să anunțe noile iPad-uri pe 7 mai
Apple se pregătește să lanseze o nouă generație de tablete iPad într-un eveniment online programat pentru data de 7 mai. După mai bine de un an și jumătate de la ultima actualizare a...
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) deruleaza o actiune de verificare a site-urilor de cumparaturi si aplicatii chinezesti care functioneaza ca o piata online, Temu si...
#aparate aer conditionat, #inovatii tehnologie climatizare, #inovatie aer conditionat, #Detectoare prezenta inteligente, #aer conditionat wi fi , #tehnologie