Intrarom si DELL lanseaza un parteneriat strategic in domeniul Big Data

Luni, 11 Noiembrie 2013, ora 16:57
1912 citiri
Intrarom si DELL lanseaza un parteneriat strategic in domeniul Big Data

Intrarom, important vendor ICT din Romania, in parteneriat cu Dell, companie americana lider in tehnologia informatiei si a comunicatiilor, a organizat un Forum Executiv avand ca subiect solutiile inovatoare bazate pe analiza Big Data, la Hotelul Radisson Blu din Bucuresti.

Participantii au avut ocazia sa afle noutati despre revolutia Big Data si sa evalueze posibile moduri de utilizare de inalt nivel ale acestei tehnologii:

- Garantarea calitatii serviciilor pentru abonatii retelelor de telefonie mobila

- Recomandarea de continut IP TV

- Eficientizarea din punct de vedere operational a serviciilor financiare

- Estimarea si prevenirea pierderii abonatilor

- Analiza contorizarii inteligente (Smart Metering) pentru consumul/cererea de energie

Platforma tehnologica BigStreamer, produs al Intracom Telecom pentru Big Data Analytics si Procesare de Evenimente Complexe, este utilizata pentru a face posibile aceste cazuri de aplicabilitate avansate. BigStreamer foloseste puterea oferita de Hadoop pentru a imbunatati cu actiuni in timp real perspectivele rezultate din analiza bazata pe fluxuri de date.

Dezvoltat in mod special pentru organizatiile din sectorul public si din cel privat care detin volume mari de date complexe, BigStreamer combina cunostintele avansate si experienta directa a Intracom Telecom, integrator de sisteme specializat, cu tehnologia de varf in industria IT furnizata de catre Dell.

In cadrul evenimentului au fost prezentate din partea Dell solutii hardware si software care faciliteaza introducerea si utilizarea cu succes a tehnologiilor de analiza a datelor in cadrul companiilor din toate domeniile de activitate. Prezentarea s-a axat pe solutiile bazate pe Hadoop, servere Dell PowerEdge C si echipamente de retea Dell Force10, care ofera tehnologii de analiza predictiva a seturilor mari de date nestructurate.

Dl. Spyros Sakellariou, Content Delivery & Value Added Services Manager la Intracom Telecom a declarat: "Suntem mandri ca am realizat acest parteneriat strategic cu Dell pentru a putea oferi in zona Europei de Est si Orientului Mijlociu solutii avansate pentru clientii nostri din domenii precum energie, cloud, telecom si banking. Companiile care au implementat deja BigStreamer au inregistrat beneficii semnificative in ceea ce priveste fidelizarea clientilor si cresterea satisfactiei acestora, crearea de noi surse de venit prin oferirea de servicii suplimentare clientilor existenti, precum si optimizarea costurilor operationale si de infrastructura".

Dl. Marius Purice, Consultant Next Generation Computing Solutions la Dell Romania comenteaza: "Acest parteneriat a avut in vedere cu precadere reducerea costurilor de achizitie si de operare pentru sistemele BigData, dar si crearea unui ecosistem care cuprinde hardware, software si parteneriate tehnologice, permitand oferirea de solutii complete pentru clientul final. In acest cadru devin posibile integrari de inalt nivel intre solutiile Dell si platforme specializate, dezvoltate de parteneri pentru analiza datelor, asa cum este BigStreamer de la Intrarom".

Aflati mai multe despre BigStreamer vizitand www.intracom-telecom.com/BigStreamer.

Aflati mai multe despre solutiile Dell pentru Business Intelligence vizitand http://www.dell.com/learn/us/en/555/business-intelligence.

Despre Intrarom S.A.

Intrarom, subsidiara Intracom Telecom Grecia, si-a consolidat constant pozitia sa de vendor semnificativ pe piata telecomunicatiilor din Romania si astazi are peste 400 de angajati si o suprafata totala industriala de 33.000 mp. Sustinuta de o infrastructura solida, rezultat al unei investitii de peste 30 milioane euro, experienta companiei acopera urmatoarele linii de business: solutii telco la cheie; solutii integrate IT&C pentru Sectorul Public; aplicatii customizate pentru Entreprise, Utilitati si Banking; suport multi-vendor si servicii de field maintenance; productie de sisteme de telecomunicatii.

Despre DELL:

Dell Inc. (NASDAQ: DELL) este o companie receptiva la cerintele clientilor sai, oferind tehnologii si servicii inovatoare care ii ajuta sa obtina mai mult. Pentru mai multe informatii, accesati www.dell.com.

Sursa: comunicatedepresa.ro

Radu Scarlat (Bento) la Quarterly Report 3: ”Rezultatele din 2023 au fost un record pentru noi”
Radu Scarlat (Bento) la Quarterly Report 3: ”Rezultatele din 2023 au fost un record pentru noi”
Radu Scarlat, Director General & Președinte al Consiliului de Administrație Bento, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de...
Economia României mai face un pas spre media europeană și depășește Ungaria în termeni de PIB pe cap de locuitor
Economia României mai face un pas spre media europeană și depășește Ungaria în termeni de PIB pe cap de locuitor
România urcă o poziție în clasamentul european al produsului intern brut per cap de locuitor. Astfel, România depășește Ungaria și ajunge la 78% din media europeană, după o creștere cu...
#intrarom dell parteneriat strategic, #companii comunicatii parteneriat strategic, #intrarom lansare parteneriat strategic , #tehnologie