Parcul de sub pamant cu lumina naturala este mai aproape de realitate (Galerie foto)

Duminica, 17 Iulie 2016, ora 21:38
12438 citiri
Parcul de sub pamant cu lumina naturala este mai aproape de realitate (Galerie foto)
Foto: Lowline

Locuitorii orasului New York s-ar putea plimba in curand in primul parc subteran din lume cu lumina naturala, dupa ce primaria a dat unda verde unui proiect vechi de opt ani.

Proiectul Lowline vizeaza construirea unui parc intr-un spatiu subteran abandonat de sub Manhattan, cu o suprafata de aproape 5.600 de metri patrati. Desi acesta se va afla sub pamant, vizitatorii si vegetatia bogata a parcului se vor bucura din plin de lumina naturala a soarelui, care va fi transportata in subteran prin intermediul unor conducte de inalta tehnologie, scrie Inc.com.

Ideea unui parc subteran public s-a nascut in 2008 si ii apartine arhitectului James Ramsey, fost inginer NASA. Impreuna cu prietenul sau Dan Barasch, care se ocupa de mobilizarea comunitatii si de partea financiara a proiectului, Ramsey a infiintat Lowline, o organizatie non-profit care are ca scop transformarea acestei viziuni futuriste in realitate.

Acest lucru presupune, bineinteles, utilizarea de tehnologie futurista. Ramsey, ale carui inventii anterioare variaza de la mobila la un adapost modern pentru pasari, prevazut cu un ventilator alimentat cu energie solara, a creat un sistem de fibra optica prin care lumina soarelui este colectata si adusa in subteran.

Aceasta tehnologie, la care se lucreaza in laboratoarele Lowline deschise in octombrie anului trecut, filtreaza, totodata, razele UV daunatoare si caldura, astfel incat te poti plimba fara griji in parc si intr-o zi caniculara de iulie.

Parcul ar urma sa aiba 3.500 de specii diferite de plante. In laborator, folosind sistemul care va lumina viitorul parc, cresc deja capsune, arpagic, ceapa, rosii si 12 tipuri diferite de muschi. Potecile parcului vor serpui printre bazine de apa si numeroase plante.

Spatiul in care va fi construit parcul, o fosta statie de transport in comun detinuta de Autoritatea Metropolitana de Transport, a fost utilizata cel mai recent in 1948.

Autoritatile newyorkeze au aprobat recent utilizarea acestuia de catre Lowline pentru construirea parcului subteran. In continuare, iniatiatorii proiectului au la dispozitie 12 luni pentru a finaliza designul si pentru a strange suma de 10 milioane de dolari.

Costul final al proiectului este estimat la 70 de milioane de dolari. Pana in prezent, activitatile Lowline, de la dezvoltarea tehnologiei la crearea laboratoarelor, au fost finantate din fonduri personale si din donatii.

Reprezentantii organizatiei sustin ca mai multe persoane private s-au aratat interesate sa finanteze proiectul daca acesta va primi aprobarea oficialilor orasului.

Constructia parcului ar urma sa inceapa in 2019 si sa fie finalizata in 2021.

*Foto: Lowline

Microsoft a lansat o nouă actualizare pentru Windows 11. Cu ce îmbunătățiri vine
Microsoft a lansat o nouă actualizare pentru Windows 11. Cu ce îmbunătățiri vine
Microsoft a lansat o actualizare pentru Windows 11, identificată prin codul KB5036980, care introduce noi funcții, dar și un element mai puțin plăcut: reclame în meniul Start. Această...
Cum a ajuns Romania pe locul 1 in UE la inflatie? Prin politicile catastrofale ale Guvernului, care pare a lucra contra cetatenilor
Cum a ajuns Romania pe locul 1 in UE la inflatie? Prin politicile catastrofale ale Guvernului, care pare a lucra contra cetatenilor
Cum intretine Romania inflatia? Aceasta este alimentata de o „super avalansa de tichete", precum cele pentru profesori, pentru mamici, pe langa cresterile de taxe din ultima perioada, potrivit...
#parc subteran, #parc Lowline New York , #tehnologie
Comentarii
Poza MosGerila
MosGerila
rank 5
Ah, detaliu picant, il remarcati in una dintre poze pe cetateanul
Poza MosGerila
MosGerila
rank 5