Presa externa: 10 motive pentru care Bucurestiul este un loc grozav sa lucrezi in tehnologie

Joi, 21 Septembrie 2017, ora 20:16
6456 citiri
Presa externa: 10 motive pentru care Bucurestiul este un loc grozav sa lucrezi in tehnologie
Foto: Arhiva Ziare.com

Romanii sunt printre cei mai buni si cei mai cautati oameni atunci cand vine vorba despre a lucra in domeniul tehnologiei. Dar iata ca si Bucurestiul este printre locurile preferate atunci cand strainii cauta unde sa vina sa lucreze in IT.

"Romania poate ca nu este prima tara care va vine in minte daca sunteti un specialist in tehnologie care cauta o noua baza, insa salariile si costul vietii ar putea sa va faca sa luati in calcul orasul Bucuresti", scrie ZDnet, care trece in revista 10 motive pentru a face acest lucru.

Printre ele, traiul bun pe care il duc oamenii din IT in Bucuresti, viata de noapte, cluburile si pub-urile, dar si infractionalitatea scazuta si simpatia localnicilor pentru straini.

1. Un stil de viata accesibil

Angajatii din IT castiga pana la de cinci ori mai mult decat salariul mediu pe economie, salariile putand ajunge la 3.500 de euro pe luna. Iar costul vietii poate fi la jumatate fata de cel din vestul Europei. Spre exemplu, un salariu de 2.000 de euro pe luna in Bucuresti este echivalentul a 6.000 de euro la Londra, luand in calcul chiria in ambele orase.

2. Birouri ale unor firme din Top Forbes 500 de companii

In Romania se afla companii precum Microsoft, Oracle, IBM, Ericsson, Adobe, Ubisoft sau SAP, toate cu birouri in Capitala. Tehnologia este al doilea cel mai important sector al economiei tarii, dupa industria auto, reprezentand 6 la suta din PIB-ul Romaniei.

3. Internetul zbarnaie

Romania are una dintre cele mai rapide conexiuni la Internet din Europa. Pentru doar 8,5 euro pe luna, oricine poate avea acasa viteze de download de pana la 1Gb, iar tehnologia 4G este disponibila pana si in statiunile montane si la metrou. Internetul rapid este unul dintre lucrurile de care romanii sunt cei mai mandri, mai scrie sursa citata.

4. Urmarirea hackerilor, protejarea lumii

Securitatea cibernetica este unul dintre sectoarele tehnologice de top ale Romaniei, de aici provenind foarte apreciata companie antivirus Bitdefender.

5. Construirea unui startup cu resurse limitate

Startup-uri cu buget redus isi pot gasi cu usurinta un loc in Romania, datorita salariilor care sunt mai mici decat in Europa de Vest si costului de trai accesibil.

6. Spatii de birouri cu multe oportunitati

7. Berea la un pret derizoriu

Centrul Vechi are multe pub-uri si restaurante cu preturi accesibile. O halba de bere costa aproximativ 1,30 euro, iar trei feluri de mancare pentru doua persoane la un restaurant mediu costa mai putin de 30 de euro. In plus, tinerii vorbesc engleza, insa nu stiu si limba rusa.

8. Pub-urile si cafenelele frecventate de IT-isti dau savoare orasului

Lucratorii din IT mananca deseori la Alt Shift, dar frecventeaza si One Tech Cafe si Share Cafe.

9. Va puteti alatura unei trupe muzicale formate din IT-isti

IT-istii stiu sa se distreze, iar ZiBand este o trupa formata in 2014 din ingineri care lucreaza pentru o companie locala de software, numita Zitec.

10. Bucurestiul este un oras sigur

Romania are o infractionalitate redusa. De fapt, Bucurestiul este mai sigur si decat Londra. Strainii ar trebui sa fie atenti totusi la taximetristii care ar putea sa incerce sa-i jecmaneasca, iar o alternativa recomandata este Uber sau metroul, unde abonamentul lunar este circa 15 euro.

Lupta impotriva coruptiei a facut progrese semnificative in ultimii ani. Sistemul de sanatate inca are nevoie de imbunatatiri, insa IT-istii isi pot permite sa mearga la clinici si spitale private, care costa mai putin decat cele din vestul Europei sau din Statele Unite.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Când se va lansa primul iPhone cu chipset pe 2nm
Când se va lansa primul iPhone cu chipset pe 2nm
Apple întâmpină întârzieri în implementarea tehnologiei de fabricație pe 2nm pentru cipurile sale. Astfel, cel mai probabil inovația nu va fi disponibilă pentru seria iPhone 17,...
Google Pixel 8a, primul model disponibil în România. În ce culori va fi disponibil
Google Pixel 8a, primul model disponibil în România. În ce culori va fi disponibil
Google se pregătește să lanseze noul său smartphone din gama accesibilă, Pixel 8a, care va fi prezentat oficial în cadrul conferinței Google I/O pe 14 mai 2024. Telefonul va fi disponibil...
#motive Romania lucru tehnologie, #straini IT Romania , #tehnologie