Producatorul necunoscut de tehnologie care are profit mai mare decat Apple

Duminica, 18 August 2013, ora 18:22
3239 citiri
Producatorul necunoscut de tehnologie care are profit mai mare decat Apple
Foto: InterDigital

Un producator mic si discret de tehnologii pentru comunicatii este cea mai profitabila companie din Statele Unite, desi este complet necunoscut pentru marele public. A fost infiintat in 1972 si are are un profit net per angajat de 937.255 dolari, mult mai mare decat al Apple.

Singurele lucruri pe care le produce InterDigital sunt designul de hardware si actiunile in justitie, noteaza Huffington Post. Tehnologiile produse de InterDigital sunt peste tot in jurul nostru si folosite de toata lumea.

Ziaristii de la Huffington spun ca totusi InterDigital nu trebuie numit un capcaun al patentelor. In contrast cu alte firme care se ocupa numai de asta, cumparand patente si apoi dand in judecata oameni si firme pentru ca le folosesc.

Compania are angajati 200 de ingineri a caror munca de cercetare i-a adus patente in valoare de miliarde de dolari. InterDigital face prototipuri pe care apoi le prezinta partenerilor din industria electronica, cum e Alcatel-Lucent, care apoi le incorporeaza in propriile produse.

Interdigital inregistreaza aceste patente, dar le si vinde. In 2012, a vandut 1700 de patente catre Intel pentru 375 de milioane de dolari, ceea ce a dus la urcarea actiunilor sale cu 27% intr-o singura zi, pentru ca piata a speculat ca restul patentelor pe care le mai are ar putea valora tot atata.

In 2011, compania mai inregistrase o urcare abrupta de 70% pe bursa, cand sefii sai au anuntat ca e de vanzare, iar zvonurile anuntau ca Apple si Google ar umbla sa o cumpere pentru a profita de bogatul patrimoniu de patente. Pana la urma, vanzarea nu s-a mai facut.

Folosirea acestui pachet de patente in justitie este la fel de important pentru InterDigital ca vanzarea tehnologiilor sale catre companii de telefonie mobila.

Compania da in judecata pe orice ii violeaza dreptul la proprietate intelectuala.

In acest moment, InterDigital are procese deschise impotriva Nokia, Huawei si ZTE pentru folosirea ilegala a patentelor sale, urmarind interzicerea importului produselor acestora in State.

Cu toate acestea, aceasta dorinta s-ar putea sa nu duca nicaieri. Un caz asemanator, in care Apple era data in judecata de Samsung, s-a inchis cu o remiza dupa ce presedintele Obama s-a opus ca interzicea importurilor de produse mai vechi Apple sa intre in vigoare.

Cine urmareste oferta de joburi publicata de InterDigital pe site-ul sau poate vedea aceasta natura duala a companiei. De obicei, sunt cautati ingineri de hardware si manageri de patente.

In timp ce compania cauta un cumparator, castigul inregistrat pe cap de angajat arata ca singurul lucru mai profitabil decat inventiile separat ori procesele separat sunt sa le faci pe amandoua in acelasi timp, mai scriu ziaristii de la Huffington Post.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial în China noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70, care include modelele Pura 70, Pura 70 Pro, Pura 70 Pro+ și Pura 70 Ultra. Lansarea coincide cu aniversarea a 12...
Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Google Maps a anunțat introducerea unor noi funcții, dedicate în special utilizatorilor de mașini electrice. Îmbunătățirile vizează facilitarea accesului la informații despre stațiile...
#SUA InterDigital Apple profit, #SUA InterDigital tehnologie angajati, #SUA InterDigital procese profit , #tehnologie