Ziare.com

Revolutionarea transportului public: chemi de pe smartphone o masina "zburatoare"

Miercuri, 25 Iunie 2014, ora 14:07

   

Revolutionarea transportului public: chemi de pe smartphone o masina "zburatoare"
Compania skyTran isi propune sa revolutioneze transportul public. Reprezentantii sai au anuntat ca va fi construita o retea suspendata de masini "zburatoare" in Tel Aviv, in campusul Israel Aerospace Industries.

skyTran are sediul la Centrul de Cercetare Ames al NASA din California.

Vehiculele cu doua locuri vor circula pe piste magnetice suspendate. Aceasta ar urma sa constituie o metoda alternativa de transport, in scopul decongestionarii traficului, potrivit reprezentantilor companiei, noteaza BBC.

Lungimea totala a pistelor va fi de 500 de metri.

Motiveaza-ti angajatii cu mixul perfect de beneficii extrasalariale! Alege cardul de masa Up Dejun cu cost 0 si ai abonamente medicale Regina Maria de la 3 EUR/angajat. Afla mai multe AICI!

Daca proiectul din Israel va avea succes, va fi lansata si o versiune comerciala a retelei. Pana atunci, sunt avute in vedere proiecte similare la nivel global, in tari ca India si SUA.

Pasagerii vor putea comanda de pe smartphone o masina care sa vina in statie si sa ii duca direct la destinatie. Vehiculele vor avea o viteza de pana la 70 de kilometri pe ora, dar in varianta comerciala masinile vor fi mult mai rapide.

Noul sistem ar urma sa fie functional pana la sfarsitul anului 2015.

C.S.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 771 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor