Roboti construiti din materiale banale

Miercuri, 22 August 2012, ora 22:01
2186 citiri
Roboti construiti din materiale banale

Cercetarea in robotica implica adesea costuri mari, tehnologie avansata si materiale complexe, de ultima generatie. In prezent, o mare parte din cercetarea din acest domeniu se face mult mai ieftin, folosindu-se materiale banale care se gasesc in orice casa obisnuita.

Prototipurile simple si necostisitoare realizate din acestea ofera cercetatorilor posibilitatea de a le adapta si integra in modele sau masinarii high-tech. O parte a inginerilor si constructorilor prefera sa pastreze roboteii low-tech chiar in aceasta forma si sa devina recunoscuti pentru asta.

Iata cinci roboti construiti din materiale banale, precum carton, lemn sau jante de bicicleta!

1. The Coffee Balloon Gripper

Majoritatea robotilor de tip cleste arata ca niste maini, insa robotelul creat de Universitatea Cornell, in colaborare cu cea din Chicago si Corporatia iRobot, este diferit. Are in varf un balon din latex umplut cu cafea macinata.

Citeste mai multe despre Roboti construiti din materiale banale pe Hit.ro.

Apple se pregătește să anunțe noile iPad-uri pe 7 mai
Apple se pregătește să anunțe noile iPad-uri pe 7 mai
Apple se pregătește să lanseze o nouă generație de tablete iPad într-un eveniment online programat pentru data de 7 mai. După mai bine de un an și jumătate de la ultima actualizare a...
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) deruleaza o actiune de verificare a site-urilor de cumparaturi si aplicatii chinezesti care functioneaza ca o piata online, Temu si...
#robotica cercetare, #roboti, #roboti inteligenti , #tehnologie