Se poarta tehnologia: Hainele care iti incarca telefonul si reduc factura la caldura

Vineri, 01 Ianuarie 2016, ora 18:22
7154 citiri
Se poarta tehnologia: Hainele care iti incarca telefonul si reduc factura la caldura
Foto: Google

Putine aspecte ale vietii de zi cu zi au ramas neatinse de tehnologie, iar ceea ce purtam nu mai este unul dintre ele.

Desi vorbim inca de un proces incipient, industria modei incearca sa gaseasca un loc in garderoba pentru vesminte care fac ceva mai mult decat sa ne acopere.

Jachete care iti incarca telefonul, tricouri care iti masoara ritmul cardiac sau haine care monitorizeaza nou-nascutii au rezultat din imbinarea modei cu tehnologia si sunt disponibile in magazine, potrivit Business Insider.

In viitor, hainele inteligente ar putea regla temperatura corpului, astfel incat sa facem economii cu incalzirea sau cu racirea locuintei, ori ar putea functiona ca interfete pentru controlarea telefoanelor.

Designerul Pauline van Dongen creeaza haine care capteaza energie solara pentru a incarca telefonul. Recent, a lansat o bluza in care sunt incorporate 120 de celule solare. In lumina soarelui, acestea produc indeajuns de multa energie pentru a incarca telefonul in cateva ore.

Ch-ch-ch-ch-charging!

A photo posted by Pauline Van Dongen (@paulinevandongen) on

Un alt produs Pauline van Dongen este o geaca tip parka cu un panou solar subtire, rezistent la apa, atasat de buzunarul din fata al hainei. In plin soare, panoul solar genereaza suficienta energie pentru a incarca bateria smartphone-ului in doua ore, se precizeaza pe site-ul designerului.

Ralph Lauren a creat un tricou biotech care colecteaza date despre antrenamentul celui care il poarta, precum ritmul cardiac si numarul caloriilor arse, pe care le transmite unei aplicatii pentru smartphone si unui dispozitiv atasat de tricou.

Foto: Ralph Lauren

Acesta emite o alerta daca, de exemplu, utilizatorul se afla sub ritmul cardiac tinta. Tricoul costa 295 de dolari.

Compania de produse smart pentru nou-nascuti Mimo a creat un costum pentru bebelusi care utilizeaza senzori pentru a monitoriza respiratia, temperatura si activitatea copilului in timp ce doarme.

Foto: Mimo

Dispozitivul atasat pe materialul textil trimite alerte, precum si un raport in fiecare noapte catre o aplicatie pentru smartphone. Produsul costa 195 de dolari.

Startup-ul Everpurse si creatoarea de moda Kate Spade au lansat o linie de genti prevazute cu un buzunar inteligent care iti incarca iPhone-ul wireless, indiferent de marimea telefonului.

Foto: Everpurse

Geanta foloseste un pad wireless pentru incarcare. Preturile variaza intre 198 si 698 de dolari.

Tangible Media Group din cadrul Massachusetts Institute of Technology (MIT) a creat un echipament sportiv care se ventileaza singur atunci cand transpiri.

Biologic from Tangible Media Group on Vimeo.

Materialul este prevazut cu un fel de aripioare care se ridica daca este atins un anumit prag in ceea ce priveste temperatura sau volumul transpiratiei, ca urmare a utilizarii unei bacterii speciale, Bacillus subtilis natto, care se dilata si se contracta in functie de nivelul umiditatii.

MIT colaboreaza cu producatorul de pantofi sport New Balance pentru a lansa o linie de articole vestimentare.

Compania aeriana britanica easyJet, alaturi de compania de moda CuteCircuit, a creat pentru angajatii sai uniforme prevazute cu senzori si led-uri.

LED-urile incorporate in reverul uniformelor membrilor echipajului transmit mesaje precum numarul si destinatia zborului.

Foto: easyJet

Uniformele pentru ingineri sunt prevazute cu camere foto si microfoane pentru a ajuta la rezolvarea problemelor tehnice. Uniformele vor fi testate la inceputul anului 2016.

Cercetatorii de la Universitatea din California, San Diego, au primit o subventie de 2,6 milioane de dolari pentru a dezvolta un tip de imbracaminte care poate mentine corpul la o temperatura optima, indiferent de cat de cald sau de frig este in jur. Factura pentru caldura sau aer conditionat s-ar putea reduce cu pana 15%, sustin cercetatorii, potrivit Engineering.com.

Foto: UC San Diego

Materialul dezvoltat in cadrul proiectului ATTACH (Adaptive Textiles Technology with Active Cooling and Heating) devine mai gros atunci cand temperatura scade si se subtiaza daca se incalzeste, prin inserararea de polimeri care se dilata sau se contracta.

Tesatura inteligenta este prevazuta cu o baterie reincarcabila care alimenteaza celulele termoelectrice si celulele de biocombustibil capabile sa capteze energie electrica din transpiratia umana. Tehnologia se afla inca in faza de dezvoltare.

Google si brandul Levi Strauss lucreaza la dezvoltarea de haine smart capabile sa interactioneze cu dispozitive mobile, noteaza Tech Times.

Foto: Google

Project Jacquard, realizat de Departamentul pentru Tehnologie Avansata si Proiecte al Google, are ca scop crearea de haine interactive, tesute cu fire conductoare si prevazute cu senzori discret integrati in nasturi si cusaturi, care vor functiona ca o interfata touchscreen pentru comunicarea cu smartphone-ul.

Signal, considerată una dintre cele mai sigure aplicații de mesagerie, anunță noi funcții de confidențialitate
Signal, considerată una dintre cele mai sigure aplicații de mesagerie, anunță noi funcții de confidențialitate
Signal, aplicația de mesagerie cunoscută pentru protecția datelor utilizatorilor, anunță introducerea unor noi funcționalități care vor spori confidențialitatea utilizatorilor, în special...
Google a lansat recent noi funcții pentru ecosistemul Android. Despre ce este vorba
Google a lansat recent noi funcții pentru ecosistemul Android. Despre ce este vorba
Google a lansat recent noi funcții pentru ecosistemul Android, proiectate să îmbogățească experiența utilizatorilor pe dispozitive mobile, tablete, smartwatch-uri și sisteme auto....
#haine inteligente, #haine tehnologie, #haine incarcare telefon , #tehnologie
Comentarii
Poza cititoru
cititoru
rank 5
N-am nevoie sa imbrac haine nanotehnologice care iti provoaca