Sport pe Bune: Tenisul românesc la ora adevărului. Cu Gabriel Moraru director FRTenis

Seful Tesla, despre originea vietii: Daca suntem doar o simulare video a unor alte civilizatii?

Joi, 02 Iunie 2016, ora 23:42
10411 citiri
Seful Tesla, despre originea vietii: Daca suntem doar o simulare video a unor alte civilizatii?
Foto: Hepta.ro

Desi este foarte ocupat cu fabricarea masinilor electrice si a rachetelor spatiale, celebrul patron al Tesla si al SpaceX, Elon Musk, investeste energie si pentru a gasi raspunsul la marea intrebare existentiala a omenirii - cine suntem si de unde venim?

Si una dintre teoriile sale este cel putin inedita. Musk recunoaste ca s-a gandit mult daca vietile noastre sunt reale sau sunt doar o simulare a unui joc video pusa in practica de o civilizatie anterioara, scrie International Business Times.

Patronul Tesla a fost intrebat, miercuri, in cadrul unui interviu, daca vietile noastre nu sunt cumva o parte a unei simulari.

Intrebarea care i s-a pus acestuia a fost: "Orice civilizatie suficient de avansata ar putea crea o simulare care este precum existenta noastra, asa ca teoria este ca poate suntem in simulare. V-ati gandit la asta?".

"M-am gandit mult", a recunoscut Elon Musk. "Cel mai puternic argument ca suntem probabil intr-o simulare este ca, in urma cu 40 de ani, aveam Pong - doua dreptunghiuri si un punct. Asa erau jocurile atunci. Acum, 40 de ani mai tarziu, avem simulari fotorealistice 3D, cu milioane de oameni care joaca simultan si devin zi de zi mai bune, iar curand vom avea realitate virtuala. Daca admiteti orice rata a imbunatatirii, atunci jocurile nu se vor putea distinge de realitate", a completat acesta.

"Exista o sansa din miliarde ca aceasta este realitatea de baza si ar trebui sa speram ca asta este adevarat", a precizat Musk, adaugand ca, altfel, exista doua optiuni - "fie vom crea simulari care nu se pot distinge de realitate, fie civilizatia va inceta sa existe din cauza unor calamitati".

Este oficial! Aplicațiile de tastatură din China permit interceptarea comunicațiilor
Este oficial! Aplicațiile de tastatură din China permit interceptarea comunicațiilor
Potrivit unei analize publicate de MIT Technology Review, aplicațiile de tastatură utilizate de vorbitorii de limba chineză prezintă vulnerabilități care facilitează interceptarea textelor...
YouTube a găsit o nouă modalitate prin care să afișeze reclame. Când vor apărea
YouTube a găsit o nouă modalitate prin care să afișeze reclame. Când vor apărea
YouTube a introdus recent un nou tip de reclame, numite „Pause Ads”, care se declanșează în momentul în care utilizatorii pun pauză videoclipului pe care îl urmăresc. Noua abordare...
#Elon Musk viata reala simulare, #Musk viata simulare joc , #tehnologie