SendSMS.ro lanseaza serviciul 2FA (autentificare in 2 pasi)

Advertorial
Miercuri, 08 Martie 2017, ora 13:19
6565 citiri
SendSMS.ro lanseaza serviciul 2FA (autentificare in 2 pasi)

Agentia SendSMS lanseaza serviciul 2FA ("2 factor authentication" sau "autentificare in 2 pasi") care adauga un nivel suplimentar de securitate datelor personale ale utilizatorilor si limiteaza riscul accesului neautorizat la site-urile si aplicatiile companiilor.

Autentificarea in 2 pasi adauga un nivel in plus de securitate in cadrul unei sesiuni de autentificare. Autentificarea in baza unui nume utilizator si parola se numeste autentificare simpla. Autentificare in 2 pasi necesita parcurgerea a doua din trei tipuri de autentificare inainte de a accesa un cont.

Cele 2 etape pot fi:

  • Ceva ce stii, cum ar fi un PIN, parola sau modelCeva ce deja detii, un card ATM sau telefon

  • Prin intermediul solutiei 2FA, ca urmare a autentificarii initiale cu numele de utilizator si parola, utilizatorul primeste un cod de verificare, prin SMS, direct pe telefonul sau mobil, pentru confirmarea identitatii.

Astfel, prin 2FA, nu numai ca se valideaza identitatea utilizatorului, dar, se si adauga un strat secundar de securitate pentru contul acestuia.

Serviciul oferit de SendSMS.ro este complet, oferind si transmiterea securizata a SMS-ului, datorita interconectului direct cu toti operatorii mobil din Romania (Orange, Vodafone, Telekom si Digi Mobil), cat si generarea dinamica a codului si transmiterea acestuia cu valabilitate limitata. Toate aceste date sunt criptate si nu sunt stocate pe niciun dispozitiv sau server.

Implementarea solutiei 2FA se realizeaza foarte simplu, folosind un API securizat si usor de instalat.

De ce sa folosesti 2FA (autentificare in doi pasi)?

In urma avansului tehnologic, cea mai simpla forma de autentificare, care combina un nume de utilizator si o parola, nu mai poate proteja informatiile sensibile. Parolele clientilor sau ale angajatilor tai pot fi furate sau compromise prin tehnici de hacking si phishing.

Securitatea inadecvata poate duce la probleme critice, precum operatiuni de plata frauduloase.

Prin adaugarea unui nivel suplimentar de securitate, intr-un un proces de autentificare existent, 2FA API dezvoltat de SendSMS.ro reduce semnificativ posibilitatea de acces a persoanelor neautorizate.

Serviciul 2FA poate fi folosit cu succes de companiile care activeaza in domenii precum: banking, retail, gaming, administratie si orice alta companie ce ofera acces via internet catre date considerat sensibile.

"Ca urmare a cresterii alarmante a criminalitatii informatice si a fraudei pe internet, multi oameni devin constienti de importanta securitatii online. Cu peste 23 de milioane de telefoane mobile in uz in Romania, transformarea unui telefon intr-un dispozitiv de autentificare rezolva rapid problema securitatii, eliminand costurile suplimentare pe care token-urile le genereaza. Am dezvoltat serviciul 2FA pentru a veni in ajutorul companiilor care isi doresc o solutie de securitate eficienta, usor de implementat si care nu necesita o investitie financiara semnificativa", a declarat Liviu Baltoi - fondator sendSMS.ro.

Despre SendSMS

Agentia SendSMS.ro iti pune la dispozitie expertiza sa in telefonia mobila si, mai mult decat atat, un manager de cont dedicat care iti va oferi toate informatiile de care ai nevoie pentru conectarea la platforma de aplicatii mobile SendSMS.

Serviciile de SMS Marketing pe care le oferim: Bulk SMS, 2WaySMS, SMS Gateway, HLR Number Lookup, Mobile Payments, Mail2SMS, SMS2Mail, Portabilitate, Viber Marketing, 2FA.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Avertisment al experților. Se va declanșa criza mondială, Armageddonul financiar: Cine o provoacă
Avertisment al experților. Se va declanșa criza mondială, Armageddonul financiar: Cine o provoacă
Lumea este astăzi un loc mai periculos decât în orice etapă de după Războiul Rece, totuși piețele sunt o imagine a unei nepreocupări nesuficiente, care se limitează la automulțumire, cu...
Contradicțiile pieței de energie nucleară din România. Ministerul Energiei, într-un „du-te vino” față de reactoarele modulare mici de la Doicești
Contradicțiile pieței de energie nucleară din România. Ministerul Energiei, într-un „du-te vino” față de reactoarele modulare mici de la Doicești
Ministerul Energiei a transmis recent că susține proiectul reactoarelor modulare mici în România, ca parte a strategiei de dezvoltare și consolidare energetică a țării. Pe 17 aprilie...
#autentificare SMS , #tehnologie