Sfaturi pentru dotarea unui laborator performant

Advertorial
Miercuri, 05 Aprilie 2017, ora 10:57
15910 citiri
Sfaturi pentru dotarea unui laborator performant

(P) Orice specialist, indiferent ca este din domeniu biologiei, al chimiei sau al fizicii, stie ca pentru a avea parte de cele mai bune rezultate trebuie sa isi desfasoare activitatea intr-un laborator dotat corespunzator.

Cand ne referim la gradul de dotare adecvat, ne gandim la aparatura performanta, de calitate si, nu in ultimul rand, precisa.

Pentru a intelege cum se pot concretiza astfel de lucruri, expertii in aparatura de laborator, mai exact echipa de la precisa.ro, ne ofera o serie de sfaturi.

Acestia ne vor impartasi cateva sugestii cu privire la ceea ce trebuie sa existe intr-un laborator, precum si importanta lor, pornind de la autoclav, microscoape, distilatoare si pana la congelatoare, spectrofotometre sau cantare.

Fiecare dintre aparatele enumerate anterior, prezinta un rol aparte, iar alegerea acestora trebuie sa se faca tinand cont de sfaturile unor experti.

Tipul de laborator si scopul sau

Dotarea unui laborator trebuie sa se realizeze acordand o deosebita atentie fiecarui aspect in parte, iar unul dintre cele mai importante in acest sens este chiar tipul de laborator.

Cu alte cuvinte, primul pas pentru a gasi aparatura necesara este sa se cunoasca foarte bine cercetarile, analizele, implicit scopul pentru care este dotat spatiul respectiv.

Un foarte bun exemplu este dat de faptul ca un laborator de tehnica dentara, unul de analize medicale sau un altul creat in scop educational, cum sunt cele din cadrul scolilor, prezinta anumite particularitati si necesita anumite aparate specifice.

Alegerea acestora trebuie sa se faca tinand cont de sfaturile unor specialisti, precisa.ro oferind si un serviciu de consultanta, mai mult decat necesar in astfel de situatii.

Calitatea aparatelor si a ustensilelor folosite

De aceasta data, indiferent de tipul sau obiectivele unui laborator, este important sa se aleaga doar aparatura si ustensile de calitate. Motivele sunt diverse. In primul rand, nu cred ca isi doreste nimeni sa isi doteze laboratul cu o aparatura care se deterioreaza foarte usor.

In cele mai multe cazuri, astfel de dotari sunt folosite intens, iar fiabilitatea acestora trebuie sa se regaseasca la cel mai inalt nivel. Gradul de uzura trebuie sa fie unul cat mai scazut, aspect ce ofera o durata de viata indelungata.

Avand in vedere ca pentru a dota un laborator la cele mai inalte standarde si care sa fie cat mai performant, e nevoie de o investitie considerabila si e foarte important ca toate aparatele, ustensilele, respectiv consumabilele, sa fie de cea mai inalta calitate.

Chiar si din acest punct de vedere, precisa.ro este un adevarat reper de calitate in randul laborantilor, oferind echipamente ce se caracterizeaza printr-o precizie ridicata, fiabilitate crescuta si toate acestea la un pret avantajos.

De asemenea, pe langa faptul ca se ofera consultanta, asistenta tehnica este inclusa in pachetul de servicii. Acest serviciu este deosebit de relevant, deoarece intretinerea si buna functionare a aparatelor de laborator este strans legata de modul de utilizare si conditiile in care se desfasoara activitate.

Ce se intampla atunci cand aparatura se strica?

Un alt aspect, deosebit de important la achizitionarea unor aparate de laborator, este cel referitor la situatiile in care echipamentul se defecteaza. Indiferent ca vorbim despre autoclav, microscop sau centrifuga, e necesar ca toate cele mentionate sa functioneze la cei mai inalti parametri.

Se poate intampla ca atunci cand aparatura nu este folosita corespunzator sau nu-i este acordata toate atentia necesara (situatie frecvent intalnita in cadrul unor laboratoare din scoli spre exemplu), aceasta sa sufere anumite daune.

Care este solutia? Ei bine, magazinul online precisa.ro vine in intampinarea tuturor problemelor ce pot sa apara, oferind si service gratuit. Este un detaliu extrem de relevant, mai ales cand se tine cont de investitia facuta si de faptul ca un laborator trebuie sa functioneze, in orice moment, la cel mai ridicat nivel de performanta.

Produse disponibile pe site-ul precisa.ro

Nu in ultimul rand, dotarea unui laborator performant trebuie sa includa o diversitate de produse, astfel incat rezultatele sa fie relevante si toate procesele sa se desfasoare in cele mai bune conditii, motiv pentru care precisa.ro este locul in care se poate gasi orice este nevoie.

Varietatea produselor disponibile pe site-ul precisa.ro face ca dotarea unui laborator sa se prezinte la cel mai ridicat nivel de performanta, modernitate si siguranta. In cadrul magazinului online, anterior mentionat, se poate alege de la mobilier de laborator, purificatoare si pana la autoclav, reactivi sau chimicale.

Cei care isi doresc sa afle mai multe detalii o pot face folosind urmatoarele date de contact: office@precisa.ro | www.precisa.ro

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#tehnica laborator, #aparatura laborator , #tehnologie