Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Softul care te ajuta sa deschizi computerul dintr-o privire

Luni, 20 Iunie 2011, ora 15:13
5655 citiri
Softul care te ajuta sa deschizi computerul dintr-o privire

Compania 3M Cogent, specializata in cititoare de amprente si recunoastere faciala, a lansat un nou software, numit BioTrust, cu scopul de a inlocui vechile parole, utilizate in prezent la accesarea unui PC.

Odata instalat programul, sunt necesare cateva instantanee ale chipului nostru, in fata fotocamerei, dupa care nu ramane decat sa repornim PC-ul si sa ne facem "recunoscuti", relateaza domini.it.

Trebuie sa fim atenti la punerea in evidenta doar a fetei, evitandu-se, de exemplu, sa se faca gesturi cu mainele, in fata camerei.

Software-ul este de asemenea programat sa fie aplicat la unele site-uri web, dar deocamdata poate functiona doar cu Internet Explorer.

Conform sursei citate, compania producatoare, 3M Cogent, a asigurat insa ca in curand va fi posibil ca BioTrust sa functioneze cu Firefox si Chrome.

Noul software costa 9 euro, are doar 300 MB, iar testele efectuate au demonstrat ca nu incetineste in niciun caz PC-ul.

Este in masura sa recunoasca chipul chiar si intr-o camera complet intunecata, doar cu fundalul alb pentru iluminare, informeaza eublog.biz.

Beneficiile sunt enorme si obiective: in primul rand, dispare problema uitarii parolei, fiind suficient doar sa stati in fata computerului si sa fiti recunoscut.

In concluzie, problema cea mai importanta este rezolvata: putem dormi linistiti, fara sa ne preocupe gandul ca cineva ne-ar putea fura parola.

Daca, totusi, din anumite motive, PC-ul nu ne-ar recunoaste fata, nicio problema - vechea parola va debloca accesul, incheie sursa.

Numărul românilor ce vor să lucreze în străinătate este tot mai mic. Studiul care arată proporția tinerilor dornici să mai plece
Numărul românilor ce vor să lucreze în străinătate este tot mai mic. Studiul care arată proporția tinerilor dornici să mai plece
Un număr tot mai mic de români caută un loc de munca în altă țară și numărul este în scădere de șase ani. Un studiu realizat la nivel global a dezvăluit că românii ar prefera să...
Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
WhatsApp introduce un meniu de apelare îmbunătățit și o funcție pentru grupuri ascunse în versiunea beta a aplicației. Noua funcție, numită „Hidden Group”, permite crearea și...
#recunostere faciala PC, #soft recunoastere faciala, #parola PC, #parola computer , #tehnologie