Tehnologia, un ajutor pentru omenire - sondaj

Luni, 31 Octombrie 2011, ora 16:16
1885 citiri
Tehnologia, un ajutor pentru omenire - sondaj

Tehnologia este benefica omenirii, venind in ajutorul nostru de cate ori avem nevoie sa facem ceva complicat intr-un timp mult mai scurt sau atunci cand puterile nostre fizice sau cerebrale sunt limitate.

Acesta este rezultatul unui sondaj realizat de Ziare.com la care au raspuns 2.423 de persoane. Din acestia, 47,63% considera ca tehnologia este buna si 35,29% spun ca ne ajuta doar uneori.

15,97% sunt de parere ca tehnologia nu ne face bine, iar 1,11% au preferat sa nu aleaga niciunul dintre raspunsurile deja mentionate.

Sondajul a fost realizat in perioada 11 octombrie - 18 octombrie 2011 si la el au raspuns 2.423 de cititori Ziare.com.

Tema sondajului a fost aleasa dupa studierea mesajelor postate pe Internet, atat in tara, cat si pe portalurile din strainatate, dupa moartea lui Steve Jobs.

Multi au spus ca, pe langa recunoasterea geniului sau, lumea ar trebui sa constientizeze cat de multe ii datoreaza si sa-i fie recunoscatoare, ca si celorlaltor genii ale tehnologiei care de-a lungul timpului ne-au luminat si incalzit casele, au facut posibila comunicarea cu familiile si prietenii nostri de la celalalt capat al Pamantului sau ne-au ajutat sa parcurgem distante foarte mari intr-un timp extrem de scurt.

Pentru toate astea ar trebui sa fim extrem de recunoscatori, insa au devenit atat de banale pentru majoritatea lumii incat nici nu le mai este constientizata importanta.

Doar in caz de calamitati naturale sau atentate, cand comunicatiile sunt intrerupte, traficul blocat si electricitatea la pamant ne dam seama cat de greu ne este sa traim fara toate aceste lucruri care in mod normal ni se par dreptul nostru.

Reversul, insa, este ca, bazandu-ne atat de mult pe obiectele din jurul nostru sa faca lucruri pentru noi, uitam sa le facem singuri si devenim dependenti de tehnologie.

Xiaomi trimite un avertisment către utilizatorii de smartphone-uri. Ce trebuie evitat
Xiaomi trimite un avertisment către utilizatorii de smartphone-uri. Ce trebuie evitat
Compania Xiaomi a emis recent un avertisment către utilizatorii săi privind riscurile asociate cu folosirea protecțiilor de ecran cu adeziv lichid UV. În ciuda popularității acestor...
De ce prețurile produselor de pe Shein și Temu sunt atât de mici. Riscurile grave la care se expun cumpărătorii
De ce prețurile produselor de pe Shein și Temu sunt atât de mici. Riscurile grave la care se expun cumpărătorii
Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a anunțat, pe 23 aprilie, că urmează să investigheze platformele de comerț online chinezești Temu și Shein, făcând și o...
#tehologie ajutor omenire, #dependenta tehnologie , #tehnologie