Fara roaming in UE: Parlamentul European a dat un vot decisiv (Video)

Joi, 03 Aprilie 2014, ora 15:34
4422 citiri
Fara roaming in UE: Parlamentul European a dat un vot decisiv (Video)
Foto: Facebook/Neelie Kroes

Parlamentul European a votat, joi, in favoarea eliminarii tarifelor de roaming, iar masura ar putea fi adoptata pana la finalul anului 2015.

Decizia face parte dintr-un proiect mai amplu "in sprijinul propunerii de regulament al Comisiei Europene pentru un 'continent conectat' (piata unica in domeniul telecomunicatiilor - n.red) ", se arata intr-un comunicat al PE.

Neelie Kroes, vicepresedinte al Comisiei Europene, a salutat votul europarlamentarilor, precizand ca este un exemplu al modului in care UE lucreaza in interesul cetatenilor si ca rolul Uniunii Europene este sa elimine obstacole pentru a face viata locuitorilor sai mai usoara si mai putin costisitoare.

"Aproape cu totii depindem de conexiunile mobile si prin Internet in viata noastra cotidiana. Ar trebui sa stim ce cumparam, nu ar trebui sa platim tarife exorbitante si ar trebui sa avem posibilitatea de a ne razgandi. Companiile ar trebui sa aiba sansa de a-si oferi tuturor serviciile, iar acest regulament faciliteaza acest lucru. Este o situatie din care cu totii avem de castigat.

In 2010, am promis sa eliminam tarifele de roaming pana la sfarsitul anului 2015, iar acum suntem la un pas de a atinge acest deziderat. In afara de obstacolul foarte vizibil reprezentat de roaming, suntem acum foarte aproape de a elimina numeroase alte obstacole, astfel incat cetatenii europeni sa poata beneficia de comunicatii cu acces deschis si fara sincope, indiferent de locul in care se afla", a spus oficialul CE.

Etapa care urmeaza este cea in care statele membre ale UE examineaza regulamentul, iar Comisia preconizeaza ca se va ajunge la un acord final in acest sens pana la sfarsitul anului 2014.

Un prim pas pentru eliminarea tarifelor de roaming a fost facut de Comitetul pentru Industrie, Cercetare si Energie (ITRE) al Parlamentului European, care a avizat aceasta masura in luna martie.

Regulamentul in domeniul telecomunicatiilor privind un "continent conectat" a fost propus de Comisie in luna septembrie 2013.

El urmareste sa ne apropie de o adevarata piata unica in sectorul telecomunicatiilor in UE, eliminand tarifele de roaming, garantand un Internet accesibil tuturor prin interzicerea blocarii si a degradarii continutului, coordonand acordarea de licente pentru utilizarea frecventelor radio aferente retelei WAN fara fir, conferind mai multa transparenta contractelor incheiate de consumatorii de internet si de servicii in banda larga si permitand clientilor sa schimbe mai usor furnizorii de servicii.

C.P.

Guvernul român dă cu o mână, dar ia cu două, mai ales că vrea să crească taxele din nou în 2025
Guvernul român dă cu o mână, dar ia cu două, mai ales că vrea să crească taxele din nou în 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...
#eliminare tarife roaming Parlamentul European, #eliminare roaming UE, #eliminare roaming , #telecomunicatii