Internetul pe dispozitivele mobile va deveni rege in 2015?

Miercuri, 31 Decembrie 2014, ora 18:00
2879 citiri
Internetul pe dispozitivele mobile va deveni rege in 2015?

Datele statistice ale Autoritatii Nationale pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii (ANCOM) indica o crestere constanta si importanta a numarului total de conexiuni la Internet mobil, in Romania, in prima parte a anului.

Mai exact, e vorba de o evolutie de la 8,2 milioane de conexiuni active la Internet mobil in banda larga la jumatatea anului 2013, pana la 10,5 milioane la jumatatea anului 2014, adica, in medie, peste un milion de noi conexiuni la fiecare 6 luni.

Comparativ, Internetul fix de banda larga inregistreaza, in medie, o crestere de 100.000 de conexiuni la fiecare 6 luni, evolutia fiind de la 3,7 milioane de conexiuni la 30 iunie 2013 pana la 3,9 milioane la aceeasi data a anului 2014.

"Aceste cifre confirma tendinta utilizatorilor din Romania de a accesa din ce in ce mai mult Internetul, oricand si oriunde, si estimam ca se va inregistra si anul viitor o crestere a acestui numar, fiind de altfel in stransa legatura cu numarul mare de utilizatori de telefonie mobila din Romania", au precizat reprezentantii ANCOM pentru Ziare.com.

"Pe de alta parte, trebuie subliniat ca o conexiune de Internet fix poate fi utilizata in medie de 2,7 persoane dintr-o gospodarie, astfel incat, din datele de mai sus privind numarul de conexiuni atat fixe, cat si mobile, nu se poate concluziona nici pe departe ca Internetul mobil este utilizat de un numar mai mare de persoane decat cel fix, ci se poate afirma, cel mult, ca se utilizeaza in mod complementar", au mai precizat acestia.

De altfel, acest aspect este sustinut si de volumele de trafic ce rezulta ca urmare a utilizarii celor doua categorii de servicii de acces la Internet.

Traficul de Internet mobil, doar 1% din total

In ceea ce priveste traficul de Internet (volumul de date) la puncte fixe, respectiv mobile (prin telefoane, tablete, USB-uri), pe baza celor mai recente date statistice publicate de ANCOM pentru semestrul I 2014, se poate observa ca, desi in crestere, traficul de Internet mobil in Romania abia a depasit 1% din total trafic de Internet.

In context, este de asemenea de notat ca, raportat la numarul de utilizatori, traficul mediu lunar de Internet fix/utilizator in Romania este de peste 300 de ori mai mare fata de traficul mediu lunar de Internet mobil/conexiune.

"Avand in vedere toate aceste aspecte, estimam ca traficul de Internet mobil nu va depasi traficul de Internet fix in anul care urmeaza", au estimat specialistii ANCOM.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Google oferă acces gratuit la unele dintre cele mai avansate instrumente de editare foto
Google oferă acces gratuit la unele dintre cele mai avansate instrumente de editare foto
Google a anunțat că va oferi acces gratuit la unele dintre cele mai avansate instrumente de editare foto din Google Photos, care anterior erau disponibile doar contra cost. Începând cu luna...
A fost inventat softul care ghicește dacă un angajat e gata să-și dea demisia. Cum ar putea utiliza patronii rezultatele
A fost inventat softul care ghicește dacă un angajat e gata să-și dea demisia. Cum ar putea utiliza patronii rezultatele
Patronii îngrijoraţi de fluctuaţia angajaţilor sau care îşi pun întrebări despre perioada de timp în care o persoană recrutată va rămâne la noul ei loc de muncă ar putea conta, în...
#trafic Internet Romania, #trafic Internet , #telecomunicatii